Vişnap

Granül Kahveli Kurabiye.

0
Merhabalar..
Bir zamanlar kurabiyelere o kadar çok uzaktım ki çok nadir yapardım.
Sonra ne olduysa oldu kurabiyeler ile aramda bir bağ bir sevgi oluştu.
Ve dolayısı ile yaptıklarımı yazarak kurabiye tariflerine çok sık yer verir oldum bloğumda.

Bugün yaptığım tarifte hem çok kolay hem de az malzemeli ve lezzet dersen harika kıyır kıyır ağızda dağılan bir nefis kurabiye.
Tavsiye ederim yapın kavanozlara koyun gelen giden yesin yesin.
Malzemeler:
2 Yemek kaşığı granül kahve
1 Ufak çay bardağı kaynara yakın sıcak su
125 Gr tereyağ veya "margarin"
1 Adet yumurta "sarısı içine,akı dışına"
3/4 Çay bardağı toz şeker
1,5 Su bardağı elenmiş un
1 Ufak su bardağı ince kıyılmış fındık içi
3-4 Yemek kaşığı esmer toz şeker "dışı için"
Tarif:
Granül kahveyi bir ufak çay bardağı kaynara yakın sıcak su ile karıştırıp eritelim.
Kenara alıp soğumasını temin edelim.

Hamur yoğurma kabına oda ısısında ki tereyağını alalım.
Üzerine toz şekerini,yumurta sarısını,eritip soğuttuğumuz granül kahveyi ve bir su bardağı unu eleyerek kontrollü olarak ilave edip yoğurmaya başlayalım.
Kalan diğer yarım su bardağı unu da kontrollü olarak azar azar bir yandan yoğurarak ilave edelim.
Genel de 1,5 su bardağı un yeterli geliyor.

Şayet un az gelirse azar azar kontrollü olarak unu eleyerek ilave edin.kalan yarım su bardağı unu azar azar ilave edin.

Unun inceliği ve yumurtanın büyüklüğü kurabiye hamurunda un miktarı olarak değişkenlik göstereceğinden unu hamurun alacağı kadar kontrollü ilave etmekte her zaman fayda var.

Hamurun kıvamı hafif ele yapışan yumuşaklığa gelince ince kıydığımız fındıkları ilave edip hamura yedirerek yoğuralım.

Hamurun kıvamı hafif elde dağılan bir kıvamda olsa da avuç içinde çok kolay şekil veriliyor.

Üzerini örtüp buz dolabında 15/20 dakika dinlendirelim.
Süre sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Önce yumurta akına sonra esmer toz şekerine bulayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyeler pişerken hafif yayılma yaptığı için aralıklı olarak sıralayalım.

170 Derece ön ısıtma yaptığımız sıcak fırına atıp alt ve üstleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.

Kurabiyeler çok kırılgan olduğundan dağılmaması için kendi tepsisinde iyice soğuyana kadar bekletelim.
Daha sonra çay meyve suyu kahve vs eşliğinde servise sunalım.AFİYETLE..
SEVGİLERİMLE..