Vişnap

Rokalı Pırasa Piyazı.

0

Merhabalar..
Bugünün lezzetleri olarak mutfağım da pırasa ve pırasalı tariflere yer verdim.
Semt pazarından aldığım bir kg pırasanın 3 sapından aşağıda ki harika lezzetli rokalı pırasa piyazı yaptım.

Kalan pırasalar da şu an zeytinyağlı olarak ocakta pişiyor.
Haftaya yine pırasa alıp aklımda olan kıymalı pırasayı yapmak istiyorum.
Kısaca kış sebzelerine sofralarım da bol bol yer vermek istiyorum..

Malzemeler:
3 Adet orta kalınlıkta pırasa 
Çeyrek demet roka
2 Yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 Adet küçük kırmızı soğan
5/6 Adet siyah zeytin
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
1 Tatlı kaşığı vegeta "sebzeli çeşni"
1 Yemek kaşığı sirke
1 Yemek kaşığı nar ekşisi
Tarif:
Pırasaların üst katmanlarından birer yaprak soyup atalım.
Dörde beşe bölüp yıkayalım.
Sirkeli su da beş on dakika bekletip durulayıp süzüp kurulayalım.
İncecik halka halka keselim pırasaları.

Maydanozların rokaların saplarını kesip atalım.
Kalan yapraklarını yıkayıp kurulayıp incecik keselim.
Kırmızı soğanı ince olarak kesip piyazlık doğrayalım.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp ince olarak keselim.

İnce kesip kıydığımız bütün malzemeleri "pırasa,maydanoz,roka,kırmızı soğan ve zeytin"derin bir kasede birleştirelim.

Ayrı bir küçük sos kasesine "sızma zeytinyağ,sirke,nar ekşisi ve sebzeli çeşni vegetayı"Koyup iyice çırpalım.
Vegeta tuzlu olduğu için ekstrada tuz kullanmıyoruz..

Sos malzemelerini rokalı pırasalı karışımın üzerine döküp harmanlayıp karıştıralım.
Sosu içine çekmesi için yarım saat civarı bekletip daha sonrası servis tabağına alıp servise  sunalım.AFİYETLE..
SEVGİLERİMLE..