Vişnap

Karidesli Börek..

0
Merhabalar..
Gelecek günler de beni bayağı zorlu günler bekliyor gibi.
Bugüne kadar hep erteledim hep kaçtım lafı açıldı mı kapatmaya çalıştım.
Umarım kolay geçer zor geçeceğine kendimi şartladığım günler.
Şu an fazla yazmak gelmiyor içimden bu kadarlık yeter.

Nefis karidesli böreklerime gelince muhteşem oldular..
Yiyenler bayıldı lezzetine karidesli iç malzemesi ile çok çok harikaydılar.
Karidesi seven her türünü her lezzetini sever ben gibi sen gibi.
Sevmeyen sizler de  bir şans verin karideslere derim..
Malzemeler:
Yarım kg dondurulmuş karides "cimcim"
1 Yemek kaşığı tereyağ
1 Adet yeşil köy biberi
1 Adet kırmızı kapya biber
1 Adet ufak domates
1 Çay bardağı kaşar peynir rendesi
1 Çay kaşığı kırmızı acı toz biber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tuz

2 Adet yufka
Yarım su bardağı fındık yağı
Yarım su bardağı su
1 Yemek kaşığı un
1 Adet yumurta sarısı +1 yemek kaşığı fındık yağı "üzeri için"
Tarif:
Tencereye su koyup kaynatalım.Kaynayınca içine dondurulmuş karidesleri atalım.Karidesleri yarı diri kıvamda haşlayalım.
Haşlanan karideslerin sırt kısmında siyahlıklar varsa temizleyelim.

Kuşaneye tereyağını alıp eritelim.İçine ince doğradığımız biberleri katıp soteleyelim.
Domatesleri ufak doğrayıp ilave edip domatesler saldığı suyu çekene kadar sotelemeye devam edelim.
Baharatlarını tuzunu ve haşladığımız karidesleri ilave edip yaklaşık beş on dakika berabere soteleyip ateşin altını kapatıp ılınması için kenara alalım.
Ilındıktan sonra içine rendelediğimiz kaşar peynirini koyup harmanlayalım.

Sos kasesine fındık yağını,suyu ve unu katıp çırpalım.
Yufkanın tekini tezgaha alıp tam daire şeklinde açalım.
Her tarafını soslayalım.
Yarım daire olacak şekilde ikiye katlayalım,tekrar her tarafını soslayalım.
Diğer kalan yufkayı ikiye bölüp sosladığımız yufkaların üzerine koyup soslamaya devam edelim.
Son kalan yarım daire yufkayı da üzerine koyup soslayalım.
"Böreğimiz yarım daire şeklinde dört kat olacak."

Geniş kısmına karidesli iç malzememizi koyup eşit olarak yayalım.
Geniş olarak yaklaşık dört parmak enliğin de gevşek olarak yukarıya doğru katlayarak ilerleyelim.
Uzun rulo haline gelen karidesli böreğimizi dört parmak genişliğinde keselim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine  börekleri dizelim.
Üzerlerine bir yemek kaşığı fındık yağı ile açıp incelttiğimiz yumurta sarısını sürelim.
190 derece ön ısıtma yaptığımız sıcak fırına atıp alt üst nar gibi kızarana kadar pişirelim.
İster çay ile istersek davet yemeklerin de ara sıcak olarak ikram edelim.AFİYETLE...
SEVGİLERİMLE..