Vişnap

Karışık Sakatat Yahnisi..

5
Merhabalar..
Bir kurban bayramını daha geride bıraktık çok şükür.Rabb'im tekrarlarını görmeyi nasip etsin inşaAllah.

Her zaman ki gibi yoğun ve yorgun olarak geçti bayram gelişler gidişler ziyaretler arasında bu bayram annem ve babamı ziyarete kabristana dahi bayramın 3.ncü günü zaman bulup gidebildim.

Her kurban bayramında sakatatlar her zaman öncelik kazanır ve ilk onlar pişirilip yenilir.
Biz de böyle oluyor genellikle.
Ciğer ile arnavut ciğeri yapmak istedim genel istek yahnisi üzerine olunca ciğerini yüreğini ve de az böbreği vardı kattım hepsini çok güzel bir yahni yaptım genelde pek sevmesem de bu tür yahniyi yine de bir iki çatal alır yerim.
Suyuna ekmek banmasına ise asla lafım yok bayılırım ondan biraz sulu yaptım.
Yiyenler ikinciye uzattılar tabaklarını bu da demek oluyor ki çok güzel oldu tabii sevenleri için.
Malzemeler:
1 Yemek kaşığı fındık yağ
2 Adet büyük kuru soğan
2 Adet yeşil biber
1 Adet kırmızı kapya biber
2 Adet yeşil köy biberi
 1/2 Yarım dana yüreği
1/2 Yarım dana böbreği
300 Gr dana ciğer
1 Adet orta boy domates
2 Yemek kaşığı kuyruk yağı "veya tereyağ"
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı tuz
Tarif:
Ciğerin zarını temizleyip ufak kuşbaşı olarak doğrayalım.Yüreğin sinir kalın yağ ve kas kısımlarını temizleyip ufak kuş başı doğrayalım.Böbreğin orta kısmını kesip atalım kalan kısmı ufak kuşbaşı doğrayalım.

Kuşaneye fındık yağını alalım kalın piyazlık doğradığımız kuru soğanları ve saplarını, tohumlarını ayıklayıp irice doğradığımız biberleri orta ateşte arada karıştırarak soğanlar karamelize olana kadar soteleyelim.

Kırmızı pul biberini ilave edelim.Sakatatları "ciğer,yürek,böbrek" ilave edip orta ateşte arada karıştırarak sotelemeye devam edelim.Üzerlerine 2 yemek kaşığı kuyruk yağı veya tereyağ ilave edelim.

"Ben daha öncesi yağları eritip süzerek dondurdum ve bazı yemeklere ilave ediyorum"

Sakatatlar saldığı suyu hafif çekip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim.Şayet yahninin biraz sulu olmasını tercih edersek bu aşamada duruma göre bir iki çay bardağı kadar sıcak su ilave edelim.

Mini kuş başı yemeklik doğradığımız domatesleri de ilave edip beraber pişmesini temin edelim.

"Son aşamada domatesini koymak lezzet açısından yemekler daha güzel olduğundan her zaman bu yöntem tercih edilmeli."

İnmesine yakın karabiberini tuzunu ve kekiğini ilave edip yanında ister patates kızartması veya herhangi bir pilav "pirinç,bulgur" ile sıcak olarak servise sunalım.
Yapacak olanlara afiyetler olsun şimdiden.
Sevgilerimle...








5 yorum: Leave Your Comments

  1. Sayın admin böyle değerli paylaşımlar yaptığınız için çok teşekkürler sakatat ürünlerine bayılıyorum hepsi birbirinden lezzetlidir sakatat ürünler denilince ilk akla en çok tüketim yapılan istanbul ve konya illeri gelir özellikle konya sakatat ürünleri çok lezzetli ve kalitelidir.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık Adminim paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Toptan sakatat İstanbulda hizmet vermektedir türkiyenin her noktasına siparişler göndermektedir uygun fiyat ve kalite bizden sorulur.

    YanıtlaSil
  4. Dana ciğeri sakatat ürünlerinin en başında gelir ve gerçekten tadına doyum olmayan bir sakatat ürünü türkiye de en çok tüketilen sakatat ürünü dana ciğeri'dir diyarbakir dan İstanbula urfaya mardine en fazla tüketim yerleri burası istanbulda kebapçılar durumculer en fazla sattığı ürün dana ciğeri.

    YanıtlaSil
  5. Sakatat ürünleri geçerken harika duruyor ve sakatat demek güç kuvvet sağlık sıhhat demektir bana göre haftada en az 2 sefer mümkünse en az 3 sefer tüketilmelidir sakatat ürünleri hayvan ürünleri olarak en sağlıklı ürünlerdir.

    YanıtlaSil