Vişnap

Kremalı Pofuduk Sandviç Ekmekler.

0
Merhabalar..
Durduk yerde bunca iş arasında kendine iş arıyor denir benim gibisine.
Taze naneli çikolatalı kurabiye yaptım hazır unlar tezgahta haydi vişnap hazır kremada var madem öyle yap kremalı pofuduk sandviç ekmekler deyip başımı işe sardım ama değdi nasıl güzel nasıl yumuş yumuş oldular her biri şahaneydi.Haa bu arada diğer işlerimi de hallettim şükür.Yarına yeni işler beni bekler.
Malzemeleri:
4  Su bardağı elenmiş un
2 Yemek kaşığı toz şeker
2 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket insant "kuru" maya
1 Su bardağı süt "200 ml"
1 Paket krema "200 ml"
Tarifi:
Hamur yoğurma kabına unun yarıdan fazlasını alalım üzerine tuz,toz şeker ve insant mayayı ilave edip kaşıkla karıştırıp harmanlayalım.Ortasını hafif havuz şekline getirelim.
Diğer yanda ufak sos tenceresine kremayı boşaltıp üzerine bir bardak sütü ilave edelim.Kaynamasına izin vermeden devamlı karıştırarak ılınmasını sağlayalım.

Kremalı süt karışımını unun orta çukur kısmına döküp kenarlarından un alarak bir yandan elimizle yoğuralım.Ele yapışmayacak kulak memesinden hafif yumuşak olacak kıvama gelene kadar kalan unu kontrollü olarak ilave edelim.Unun incelik kalınlığına göre un miktarı eksi artı olarak değişiklik gösterebilir.Gerektikçe azar azar un ilave edelim.

Hamuru kabından alıp tezgah üzerinde iyice yoğuralım ne zaman ki elimize yapışmayıp yumuşak kıvam alıyor o noktada yuvarlayıp kabına alıp üzerini iyice örtelim.Evin en sıcak bölgesine götürüp mayalanması için bekleyelim.Yaklaşık hamur kendi ebatının iki katı olunca alalım.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.Hamurdan ufak portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım tepsiye aralıklı olarak dizelim.Ve tepsi mayası için bir 15 dakika daha bekletelim.
Daha sonrası üzerine yumurta sarısı sürüp bol susam serpelim.Ön ısıtma yaptığımız 180 derece ısılı sıcak fırına atalım.Alt üst kızarana kadar pişirelim.İlk sıcağı çıktıktan sonra servise sunalım.
Boş olarak yaptığımız sandviç ekmekleri neli yemek istersek arasını kesip malzemeleri koyup çay eşliğinde yiyelim.
Ben domates peynir biber ile tercih ettim.Çocukluğumun en güzel lezzeti ekmek arası domates peynirdi o günler geldi aklıma sandviçi her ısırışım da.
Ah o çocukluk günlerim ne güzel günlerdi.!
SEVGİLERİMLE..












0 yorum:

Yorum Gönder