Vişnap

İşkembe Sote

0
Merhabalar.
Bugünün tarifi işkembe sote.Salt işkembe ne bir nohut ne bir başka sebze bakliyat katmadan direk işkembeyi pişirdim bol soğan biberle çokça acı kattım ve sonuç nefis oldu.

Oldu derken tabii işkembeyi seven her hali ile sofranın baş taçı yapar sık sık yer verir kendisine.
Siz sevmeyenler de sevin,sevenler sevmeyenlere sevdirin bu nefis sakatatı diyor ve tarife geçiyorum.
Malzemeleri:
1 Kg dana işkembe
1 Yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı fındık yağı
2 Adet orta boy kuru soğan
5/6 Adet yeşil biber
1 Adet kırmızı kapya biber
1 Adet orta boy domates
1 Tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
1 Tatlı kaşığı acı biber salçası
1 Su bardağı işkembe suyu
1 Tatlı kaşığı tuz
Tarifi:
Sakatatcıdan veya kasaptan aldığımız temizlenmiş işkembeyi bir kaç su yıkayalım.El büyüklüğünde parçalara kesip düdüklü tencereye alalım.Üzerini bir iki parmak geçecek kadar soğuk su koyup yaklaşık bir,bir buçuk saat arası pişirelim.
Ilındığında işkembeleri iri kuşbaşı doğrayalım.

Orta boy yayvan tencereye tereyağı ve fındık yağını alıp eritelim.İçine kabaca doğradığımız biberleri ve kuru soğanları atıp karamelize olana kadar kavuralım.Baharatları ve tuzunu ilave edelim.Salçasını katıp berabere kavuralım.Doğradığımız işkembeleri ve kabaca doğradığımız domatesi de alalım tencereye bir iki çevirip kavuralım.

Üzerini az geçecek kadar işkembenin suyundan ilave edelim.Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edelim.İşkembeler lokum kıvamında yumuşaklığa ulaşınca ve suyunu hafif çekince ateşin altını kapatalım.Şayet işkembe sotenin daha sulu olmasını isterseniz suyunu fazlaca koyabilirsiniz.Ve sıcak olarak servise sunalım..

Not:İşkembenin kalan suyunu aman atmayalım.Çok güzel unu kavurarak bir kaç diş sarımsak ilavesi ile bir nevi yalancı işkembe çorbası yapılır.
Ben kalan işkembe suyunu dondurucuya kaldırdım ve ilerleyen günler de değerlendireceğim.
SEVGİLERİMLE..





0 yorum:

Yorum Gönder