Vişnap

Sebzeli Omlet

0
Merhabalar.
Bir önce ki tarifim olan visnap iç baklalı börekten iç malzemem artmıştı.Bir de o günün akşam yemeği balığın yanına kaşar peynirli patates püresinden de çok az 3/4 yemek kaşığı kadar artmıştı.

Bunları değerlendirmem lazım.Oldum olası mutfakta israfa çok karşıyımdır.Atılması çöpe gitmesi bana göre çok günah.Bize bu rızkları veren Yüce Rab'ime bin şükürler olsun.Allah'ım olmayanlara da versin,bilhassa çocukların rızkını bol tutsun,her dualarım da bunu bu isteğimi dile getiririm mutlaka.
Malzemeleri:
1 Çay fincanı dolusu iç bakla ezmesi
3 Yemek kaşığı dolusu patates püresi
Yarım kabak rendesi
Bir kaç sap ince kıyılmış dereotu
1 Yemek kaşığı dolusu mısır unu
1 Yemek kaşığı tereyağ
Az tuz
3 Adet yumurta
Tarifi:
Derin kaseye yumurtaları kırıp çırpalım.Yarım kabağı rendeleyip fazla suyunu elimizle sıkalım.Çırptığımız yumurtaların içine ilave edelim.Bakla ezmesini,patates püresini,kaşar peynir rendesini ve mısır ununu ilave edip çatal ile hepsini iyice çırpalım.Tuzunu da katalım.

Krep tavasına tereyağını koyup eritelim,Yağ cızırdamaya başlayınca sebzeli yumurta karışımını tavamızın ebatınca döküp her tarafına eşit olarak yayalım.Orta ısılı ateşte pişirelim.Altı pişip kızarınca alt üst edip diğer yüzünü de pişirip kızartalım.Düz servis tabağına alıp eşit dilimlere kesip üzerine ince kıydığımız dereotlarını serpip soğutmadan servise sunalım.Yapacak olanlara afiyet olsun.

Dilersek sabah kahvaltısına ya da benim gibi ikindi kahvaltısına yapıp çayı da demleyin bir de en sevdiğiniz arkadaşınız yanınızda olup onunla paylaşmak omletin lezzetini daha bir arttırıyor.

Bir de sanırım artık teras mevsimini açtık sayılır öyle güzeldi ki hava güneşe yüzümüzü verdik ne kadar gözümüzü alsa da güneşin ışıkları özlemişiz şikayetçi olmadık hiç.Keyifli geçti günümüzün öğle sonrası.Sizlerin de günleri sevdikleriniz ile beraber çok mutlu geçsin.SEVGİLERİMLE.







0 yorum:

Yorum Gönder