Vişnap

Patatesli Rulo Börek.

0
Merhabalar.
Bugünler de içimde bir yazma istekleri var ki tutamaz oldum kendimi.Ve bir karar aldım bütün geçmişi maziyi taaa ilk günden şu ana kadar olan anılarımı yazılara dökmeye.O güzel günleri tekrar yaşamak ve de konuyla alakalı olup sonsuza kadar kaybettiğim sevdiklerimi yad etmek bende yaşatmak adına.

Ne güzel geçen günlerdi o günlerim acısı tatlısı ile renkli hatıralar.Renklerin gün siyahın da bayağı üzüleceğim yazarken.Ya pembe renkli günlerim de offf onlar o günler nasıl da keyifliydi.

Patatesli Rulo Böreklerimin tarifini yazdıktan hemen sonra Bismillah deyip ilk postu yazarak başlıyorum bugünden itibaren yazılarıma.
Malzemeleri:
3 Adet yufka
3 Adet orta boy patates
Yarım çay bardağı süt
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
2 Adet yumurta 1'in sarısı üzerine
Ara kat sosu:
 1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı fındık yağı
1 Çay bardağı maden suyu
Çörek otu
Tarifi:
Patatesleri kabuklarını soyup yıkayıp doğrayarak buharda haşlayalım.Ilındıktan sonra yarım çay bardağı sütü,bir bütün yumurta ve diğer yumurtanın akını katalım.Tuzunu,baharatlarını da ilave edip çatal ile ezerek karıştırıp harmanlayalım.

İlk yufkayı tezgaha daire şeklinde bütün olarak yayalım.Hazırladığımız ara kat sosu (maden suyu,fındık yağ,süt) iyice çırpalım yufkanın her tarafına fırça yardımı ile sürelim.İç malzemenin 1/3 ünü her tarafına yayalım.Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp 3 kat yufkamızı üst üste koyup hazırlayalım.Yufkalarını kenarlarını içe doğru kıvırıp alt uçtan yukarı doğru sıkı şekilde sararak yukarıya doğru rulo yapalım.

Hemen kullanmadan önce dondurucuya atalım yarı donmuş kıvama gelsinler.Pişireceğimiz zaman çıkartıp 1 parmak kalınlığında keskin bıçağımızı su ile ıslatarak keselim yan yana,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serperek 180 derece ısıtılmış fırında nar kıvamında pişirelim.Afiyetler olsun.
Çok pratik bir o kadar da lezzetli bir börek oluyor ki tarifi de çok çok eskilerden kalma hepimizin  çok iyi  bildiği yaptığı bir tarif.Ben uzun zamandır hiç yapmadığımı farkettim birden yapasım geldi.İyi ki yapmışım.Bu sıralar artık bıkana kadar peynirlisi,sebzelisi,kıymalısını  yapar yapar dururum.Sonrası yine uzun süre ara verme dönemine girerim mutlaka.
Sevgilerimle.







0 yorum:

Yorum Gönder