Vişnap

Pastırmalı Volovan.

0
Merhabalar.
Bir önce ki kabaklı peynirli muska böreklerimi İstanbul'da yapıp arşivlemiştim Görele'de yayına vermek nasip olduydu.Bugün de Görele'de yapıp İstanbul'da yayınlamak nasip oldu pastırmalı volovanlarımı.Hayatta böyle işte nasip kısmet ile geçiyor günlerimiz.

Hastaydım bir daha ki yayınım da sağlam olarak yanınıza gelmek istemiştim şükür bronşitim geçti,doktorun verdiği ilaçlar çok iyi geldi rahat nefes aldım.Haa bu sefer de göz nezlesi oldum arkasından sağ gözüm devamlı yaşardı,kendiliğinden ağladı durmadan.Şimdi iyiyim bugünler de artık.

Yok ben sanırım Karadeniz'de gezmelerde,sahilde yürüyüşlerde üşüttüm anlamadım demek ki sonradan çıktı acıları.Aslında kolay hasta olmazdım.Neyse Rabbim dermansız dert hastalık vermesin kimseye,bunlar kolay hastalıklar şifası dermanı olan çok şükür.

Bu böreklerimi Görele'de yufkacı dükkanı bulamadığım için markette satılan vakumlu ambalajlı yufkaları da ben sevmediğimden tercihimi milföyden yana kullandım.Çok güzel oldular.Bir tek neden böyle çok kabarmadı bu milföylerim onu anlamadım.Oysa aldığım milföylerde süper freshin milföyleriydi tereyağlı.Olsun tadı lezzeti yine de çok güzel oldulardı.
Malzemeleri:
12 Yaprak milföy
6 Adet bıldırcın yumurtası
6 Dilim pastırma
1 Adet yumurta sarısı
Tarifi:
Milföyleri dondurucudan çıkartıp oda ısısında çözülmesini sağlayalım.12 adet milföyden su bardağı yardımı ile 12 adet daire elde edelim.6 adet daire milföyden de çay bardağı yardımı ile 6 adet içleri boş halkalar elde edelim.Daire milföylerin üzerine fırça yardımı ile yumurta akı sürüp içleri boş olan halka milföyleri daire milföylerin üzerine koyalım.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim volovanlarımızı.

Fırından aldığımız volovanların içlerine ufak parçalara dilimlediğimiz pastırma dilimlerimizi yerleştirip her bir pastırmalı volovanın üzerine birer adet bıldırcın yumurtası kırıp tekrardan fırına sürelim.Yumurtalar ve pastırmalar pişene kadar tutalım fırında.Vee soğutmadan sıcacık iken hemen servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Milföy böreklerini oldum olası hep çok sevmişimdir.Benim tercihim her zaman ılık olarak yemekten yanadır.Sıcak sevenler sıcak,ılık sevenlere ılık yemeler olsun.Sağlık ve sevgi ile kalın.








0 yorum:

Yorum Gönder