Vişnap

Maydanozlu,Dereotlu Omlet.

0
Merhabalar sevgili arkadaşlarım.Bugün yine bir kolay tarifle geldim.Ben de bu tür tarifler ekseri kalan malzemeleri değerlendirme açısından çıkıyor.Hani demiştim sizlere bir zamanlar,sabah kahvaltıları ile aram iyi değildir diye.Eee ama çayın yanına da illa bir şeyler atıştırmak adına hani bazen de özlüyorum kahvaltılıkları alıyorum.Tabii sonrası bir iki yemelerimden sonra kalıyor da kalıyor.

Sofralara gelip tadılmadan gerisin geri buz dolabına gitmelerden bıkılınca hani bir de peynirleri bozmamak adına böreklerim için iç malzemesi olarak değerlendiriyorum hemen.Oldum olası israfa karşıyımdır.İlla değerlendirmem lazım.Bu yeri gelir ekmekte olur domates vs vs.

Hazır Ramazan ayımız da geldi iftarlar da evde olmayacağımdan ancak sardığım sigara böreklerini belki sahurda tüketebiliriz.Sardım sarmaladım attım  onları buzluğa.

Eeee her zaman ki gibi yine iç malzemem arttı.Hay benim bereketli bol ellerim.Ne yapmalı kalan iç malzemeyi diye elim tam  çöpe uzanmışken  iç sesim beni geri çekti.Sabaha güzel bir omlet olabilirdi.Ve işte  iç sesim ve ben bu sabahın kahvaltılığını hazırlayıp yedik.
Malzemeleri:
2 yumurta
Kibrit büyüklüğünde beyaz peynir
Kibrit büyüklüğünde kaşar peyniri
Bir tutam dereotu
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Tuz
Tarifi:
Yumurtaları kırıp çırpalım.Beyaz ve kaşar peynirlerini rendeleyip yumurtaların içine katalım.Dereotunu,maydanozu da yıkayıp incecik kıyalım çırpılmış yumurtaların içine ilave edelim.Kırmızı pul biberini,tuzunu da unutmayalım.Hepsini beraber güzelce çırpıp birbirleri ile harmanlayalım.Krep ya da omlet tavasına tereyağımızı koyup eritelim.Hafif cızırdamaya başlayınca karışımımızı usulca içine dökelim.Tavayı hafifce aşağı yukarı oynatıp malzemenin her tarafa eşit  dağılmasını sağlayalım.Orta ısılı ateşte pişirip ikram edelim.İster kendimize istersek sevdiklerimize.Afiyetler olsun..

Not:Benim ölçülerim sizlere yazmak için tahmini oldu dediğim gibi ben kalan malzemelerden yaptığım için tam kesin değildir ölçülerim.Zaten alt tarafı kolaydır omlet yapmaları biraz da elde,evde olan malzemeleri içine katarız harika lezzetler elde ederiz.
Hepinizi kucak dolusu sevgilerimle güzel günlere emanet ediyorum.Ramazan ayımızı bereketli güzel ve de hayırlara vesile olarak geçirelim,Rabbim nasip ettiyse eğer şeker bayramını görmeleri,mükafatımız olarak kutlarız inşaAllah.

0 yorum:

Yorum Gönder