Vişnap

Fırında Güveç Baget..

0
İçim de bir heyecan var ki yüreğim kuş kanadı gibi çırpınıyor.Sanırsın bu kadar heyecan sebepsiz değildir diye düşünürsün ,ama sebepsizdir heyecanlarım.Belki de gelen ramazan aynının güzelliği ve çoşkusudur bu.Bilemem ki nedendir.Hepimizin Ramazan ayı bereketli ve de huzurlu,sağlıklı geçsin.
Malzemeleri:
8 adet tavuk baget
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy domates
15/20 adet arpacık soğan
2/3 diş sarımsak
2 adet orta boy havuç
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet çarliston biber
Tereyağı
Kırmızı pul biber
Kekik
Tuz
Tarifi:
Tavuk bagetleri yıkayıp süzdürelim.Arpacık soğanlarını ve kibrit çöpü doğradığımız havuçlarımızı,ince kestiğimiz biberlerimizi erittiğimiz tereyağı  ile güzelce soteleyelim.Bir diğer tavada yüksek ateşte bagetlerimizi mühürleyelim.Patateslerimizi soyup kalınca dilimleyip fındık yağın da hafif kızartalım.

Güvecimize sırasıyla bagetlerimizi,patateslerimizi,sotelediğimiz arpacık soğanlarımızı,biberler ve havuclarımızı da katalım.En üzerine de dilimlediğimiz domateslerimizi çiğden sıralayarak ilave edelim.Tavuk bagetleri mühürlediğimiz tavada bir çorba kaşığı biber salcamızı sıcak su ile bir taşım kaynatıp güvecin üzerine dökelim.Üzerlerini kapatacak kadar yeterlidir suyu.Öncesi harlı ateşte bir taşım kaynasın sonrasında en kısığa getirelim ateşimizi ağır ağır pişsinler.Yanına da bir  pilav o da tereyağlı olursa mükemmeldir bir iftar menüsü olarak.Afiyetler olsun yapmak isteyenlere ve yapacaklara.
Şen kalın esen olun yaşamın her anın da sevgiler sevgiler hepinize benden en içten duygularımla sizlere gelsin sizlerden de bana gelsin.