Merhabalar.
Kolaycacık hemencecik yapılıverdiğinden ne zaman canımız börek istese hiç ertelemeden eğer ev de yufkamız varsa iki dakika da yapıveririm .
Hiç üşenmem erinmem.
Çayı da ocağın kahve gözüne koyup usuldan tıkırdadı mı ikisinin de bitiş saatleri denk gelir.
Sonrası bir börek şölenidir doyasıya yenilen.
Yok kalorisi filan o an akıldan uçar gider de karınlar,gözler doyunca ahlar vahlar başlar.Ta ki bir daha ki börek faslına kadar bu sürer gider hiç değişmez.Yemenin fazla yemenin suçluluk duygusu hiç peşimizi bırakmaz ki.
Hani şu çok çok yiyipte kilo almayanlar var ya işte ben onlar gibi olmak isterdim.Gizliden kıskanıyorum da onları laf aramız da..
Haydi böreğimi yapayım ben.Sonra da çayımızla berabere yiyelim..
Malzemeleri:
4 Yaprak yufka
300 Gram kıyma
3 Orta boy kuru soğan
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
2Yumurta
Bir su bardağı süt
Bir su bardağı fındık yağı
Tarifi:
Kuru soğanlarımızı soyalım.Piyazlık doğrayıp fındık yağında kavuralım.
Karamelize olunca kıymamızı ilave edip kıyma saldığı suyu çekene kadar ateşte tutalım.
Tuzunu ve baharatlarını da ilave edelim.
Fırın tepsimize yağlı kağıdımızı serelim.
İlk yufkayı fırın tepsimize büzüştürerek yayalım kenarları hafiften sarksın.
(Yufkalarımızın döşemeleri bitince kenarlardan sarkan yufkalarımızı tepsimizin üstüne doğru çevireceğiz)
Süt,fındık yağını ve bir yumurtayı bir kasede çırpıp döşediğimiz yufkanın her katına fırça ile sürelim.
Tam ortaya geldiğimiz de kavrulmuş kıymalı harcımızı yayalım.
Kalan yufkaları ortadan ikiye üçe bölüp kat kat büzüştürerek döşeyelim.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ,susam ekeleyelim.
180 derecelik ısınmış fırına atıp narlar gibi kızartalım.
Kocaman servis tabağına alıp doğru masaya götürelim.Bardaklara çayları dökelim bir yandan da.Afiyetler olsun.
Sevgilerimle..
Sevgilerimle..
Ramazan ı şerif ten de yeni çıkmışken çok iyi gider doğrusu.Klasik ama asla eskimeyecek modası geçmeyecek nefis tatlardan kıymalı böreği paylaştığınız için teşekkürler,yemiş kadar olduk:)
YanıtlaSilSevgili Nalan çok teşekkürler sevgiler..
YanıtlaSil