Merhabalar.
Haydi bugün de patlıcan,biber kızartalım.Üzeri için de bol sarımsaklı domates sosu ohh miss yeme de yanın da yatmalık olsun.Ramazan da aklıma neler neler geliyor can çekiyor işte.Bundan sonra da sıra da can isteğim olan fırında yumurtalı ıspanak var.Şimdi bu nefis kızartma için mini fritözümü terasa çıkartarak işe başlayım.Mutfaklar evler,dışarılar kavurucu sıcaklar.Nefes almakta dahi zorlanıyoruz.
Malzemeleri:
İstediğiniz miktarda patlıcan
İstediğiniz miktarda patlıcan
Sivri biber
Domates
Sarımsak
Sirke
Tuz
Kızartmak için fındık yağı
Patlıcanları yıkayıp saplarını keselim.Eski zaman erkek pijamaları gibi alacalı soyup iri küpler halinde keselim.Bir tasa koyalım üzerlerine bol tuz serpelim.Yarım saat kadar bekletelim.Süre sonun da bol suyla yıkayalım ki fazla tuzları gitsin.Sivri biberlerimizi de yıkayıp,kurutalım ki kızartırken yağ sıçramasın üzerimize,saplarını keselim.Tohumlarını da ayıklayalım.Uzunlamasına dörde bölelim biberlerimizi.
Sosumuz için de olgun ve yumuşak domateslerin kabuklarını soyup minik küpler halinde doğrayalım.Sarımsakları da soyup dövelim.Hazır dursunlar bir tabakta.Patlıcanlarımızı yıkadıktan sonra süzgüde bekletelim ve ardından mutfak havlusu ile kurulayalım.Fritöze hizasına kadar fındık yağımızı koyup kızdıralım.Öncesinde patlıcanlarımızı ardından biberlerimizi kızartalım.
Öte yandan bir derince sos tenceresine doğranmış domateslerimizi ilave edip saldıkları suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.Ben bu tür kızartmalarda domates sosuna yağ ilave etmiyorum .Zaten kızartmamız da yeterince yağ oluyor diye düşünüyorum böylesi hafif oluyor.Dövülmüş sarımsaklarımızı da içine katalım .
Tuzunu ilave edelim.Bir de yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirkemizi de katalım.Bir iki taşım sosumuzu kaynatıp ocağımızı kapatalım.Servis tabağına aldığımız kızartmalarımızın üzerine dökelim.Afiyet ile yiyelim.Ekmeğimiz de dünden kalma olmayıp sıcacık olaydı daha da bir keyifli olacaktı kızartmamız.Sizin ekmeğiniz ya da pideniz hep sizler gibi,sizin gibi sıcacık olsun .
Sevgiler sevgiler...Öpücükler.
Sosumuz için de olgun ve yumuşak domateslerin kabuklarını soyup minik küpler halinde doğrayalım.Sarımsakları da soyup dövelim.Hazır dursunlar bir tabakta.Patlıcanlarımızı yıkadıktan sonra süzgüde bekletelim ve ardından mutfak havlusu ile kurulayalım.Fritöze hizasına kadar fındık yağımızı koyup kızdıralım.Öncesinde patlıcanlarımızı ardından biberlerimizi kızartalım.
Öte yandan bir derince sos tenceresine doğranmış domateslerimizi ilave edip saldıkları suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.Ben bu tür kızartmalarda domates sosuna yağ ilave etmiyorum .Zaten kızartmamız da yeterince yağ oluyor diye düşünüyorum böylesi hafif oluyor.Dövülmüş sarımsaklarımızı da içine katalım .
Tuzunu ilave edelim.Bir de yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirkemizi de katalım.Bir iki taşım sosumuzu kaynatıp ocağımızı kapatalım.Servis tabağına aldığımız kızartmalarımızın üzerine dökelim.Afiyet ile yiyelim.Ekmeğimiz de dünden kalma olmayıp sıcacık olaydı daha da bir keyifli olacaktı kızartmamız.Sizin ekmeğiniz ya da pideniz hep sizler gibi,sizin gibi sıcacık olsun .
Sevgiler sevgiler...Öpücükler.
ekmemi kaptım geliyomm
YanıtlaSilişte en sevdiğim,nasılda çekti canım,özellikle biber kızartmasına bayılırım,ellerine sağlık vişnapcım...
YanıtlaSilEllerine saglık arkadaşım bende pidemi kaptım geliyorum çünkü pide arası çok güzel oluyo
YanıtlaSilHaydi Mavimm Şeniz'im koş gelirken bir de gevrek kapıver sağda ki fırından Ben çayı koydum bile ocağa.Öpürem seni kuzumm..
YanıtlaSilReyhancım tam yaz yemeği hem de herkesler tarafından pek bir rağbette görüyor.
YanıtlaSilyöreselim hadi bekliyoruz koş gel canımcımmmm.
YanıtlaSilGüzel bir paylaşım teşekkürler
YanıtlaSilonline mutfak - çay makinası - çay makinesi - semaver - tost makinası - ızgara - fritöz - waffle makinası - arnavut ciğeri - döner makinaları - portakal sıkma makinası - kahve makinaları - süt ısıtıcıları - meyve suyu soğutucusu - sıcak çikolata makinası - ıslak hamburger - yer ocağı - kornet makinası - krep makinası - dondurma sosluğu