Vişnap

Kara Lahana Kavurması

3
Dün buranın semt pazarı günüydü.Ben tabii dayanamayıp yine kar da yağsa gittim.Bayılıyorum  o rengarenk sebzelerin ,meyvelerin görünümüne.
Allah'ım kırmızısı,yeşili,turuncusu yiyeceklerin her biri renk cümbüşü dolayısıyla  şunu da alayım  bunu da alayım derken bir bakıyorum bir sürü sebze meyve almışım.

 Meyveler  nasılsa  yeniyor  hazırcacık sebzelerle  dün bütün günüm mutfakta geçti.Yıka ayıkla doğra pişir derken öldüm yaa  yorgunluktan :( Sıra geldi kara lahanaya amanıınnn  ne de  çok almışım.Bari yarısını yemek diğer yarısını da kavurayım dedim.Ve bu gördüğümüz güzel lezzet  çıktı  ortaya.

isterseniz yumurta kırın,böreğinize  iç malzemesi olarak değerlendirin. Bizler sade kavurmasını daha  çok seviyoruz.Hele eşim kara lahanın her bir çeşidine bayılıyor bir Karadeniz'li olaraktan.Ben de biraz  alıştım yemek kültürlerine.Pek hepsini yemesem de.

Mesela kiraz kavurmasını sevemedim.Lakin eşim çok sevdiğinden sevmediğim yemekleri de severekten yapıyorum aşk dedikleri bu olsa gerek.
Haydi başlayalım  kara lahanaları kavurmaya.
Malzemeleri:
Yarım kilo kara lahana 
İki büyük soğan 
Tuz
Karabiber
Pul kırmızı biber
Sıvıyağ
Tarifi:
Karalahanaları önlü arkalı bakıp iyicene yıkayalım ben biraz değil bayağı deliyim bu konuda.Daha 5 veya 6 su yıkanacaklar gariplerim bekleyecekler ılık sirkeli sularda, tertemiz ışıl ışıl olmalılar:)

Güzelce kıyalım,bol kaynamış suda haşlayalım.Süzünce direk buz gibi soğuk suya atarsak yeşil yeşil oluyorlarmış ben de ilk denedim.Pek bir fark görmedim gerçi:) Olsa da olur  olmasa da olur:)

Kuru soğanları irice doğrayıp tuzunu da ilave edip sıvı yağla  iyicene  pembeleştirelim.Diri sevmiyorum ben soğanları  .Kırmızı pul biberini de bayağı bolca tahmini bir çay kaşığı tepeleme  olsun kavrulmuş soğanlara ilave edelim ki renk versin.

İçine haşlayıp soğuk su ile şoklayıp süzdüğümüz kara lahanaları da ilave edip kavurmaya devam edelim inmesine yakın  bol karabiberle tatlandıralım.Oooooo oldu pişti bile anlatırken ne kadar  kolay gerçi kolay çok basit  gerçekten  ya  birde şu bulaşıkları çıkmasa  harika güzel olacak:)

Not:Kara lahananın diğer yarısını da yemek gibi bir şey yaptım sanırım ona da yemek denir sulandırırsam çorbası olur filan  falan  işte :)
Yarın da  onun tarifini yazarım :)
Afiyetle kalın.




3 yorum: Leave Your Comments

  1. Ellerine sağlık canım benimmmm:)harika ötesi görünüyor.kimbilir ne lezzetlidir de.Afiyetle yiyin eşinle beraber.

    YanıtlaSil
  2. Canım evet güzel oluyor bir de istersen yumurta kır bak nefis oluyor o zaman da dene derim

    YanıtlaSil
  3. eminim canımm yumurta kırıp böreğe iç malzemesi olarak da süper olur:)

    YanıtlaSil