Vişnap

Zeytinyağlı Pırasa.

2
Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Malzemeleri :
Bir kilo pırasa
2/3adet havuç
Yarım çay bardağı  pirinç
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı şeker
Bir çay bardağı zeytin yağı
Üzerini örtecek miktar da su

Tarifi:
Pırasaları ve havuçları güzelce ayıklayalım,pırasaları verevine havuçları  da yuvarlak formatta doğrayalım.Ve  yıkayalım.

Kuşhaneye  pırasaları ,havuçları,pirinci, tuzunu ,şekerini ve zeytinyağını da koyalım üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edelim ve ocağa koyalım.

Önce harlı ateşte bir taşım kaynatalım sonra ateşin altını kısalım ağır ağır pişsinler.Pirincler yumuşadıysa tamamdır ocağın altını kapatalım.

Kendi tenceresinde soğuduktan servis tabağına alalım .Yerken üzerine limon sıkmayı unutmayalım.
Afiyet olsun.

2 yorum: Leave Your Comments