Vişnap

Bezelyeli Yer Elması "zeytinyağlı"

2
Merhabalar..
Benim en çok sevdiğim sebzelerden biridir yer elması her türünü severim tek çiğ olarak yemesini ise sevmedim sevemedim.!
Ve bilhassa zeytinyağlısına ne kadar dereotu deseler de illa ki kuru naneyi çok yakıştırır ve de tercih ederim.
Adeta lezzetine lezzet  katıyor.

Daha öncesi yer elması denemeyip pişirmediyseniz sezonu geçmeden alın yapın pişirin ve yiyin derim.
Sanırım bir engel çıkmazsa bu hafta da semt pazarından yine yer elması alıp salatasını ve çorbasını yapmayı düşünüyorum.
Nasip kısmet artık.
Malzemeler:
Yarım kg yer elması
1 Su bardağı bezelye "dondurulmuş"
10-12 Adet arpacık "sıska"soğan
1 Adet küçük boy havuç
1 Ufak çay bardağı sızma zeytinyağ
Tuz,toz şeker "1'er kahve kaşığı"
1 Tatlı kaşığı pirinç "adet yerini bulsun":)
Kuru nane "üzeri için"
Tarif:
Yer elmaları çabuk piştiği için dondurulmuş bezelyeleri önden yarı diri kıvamda haşlayıp süzgeçe alalım.

Havuçların kabuklarını soyalım ve kibrit çöpü formatında doğrayalım.
Sıska"arpacık"soğanların kabuklarını soyalım.
Yer elmaların kabuklarını soyup küçüklerini bütün bırakıp büyüklerini ikiye bölelim.
Limonlu suya koyalım kararmamaları için.

Yayvan tencereye sızma zeytinyağını alalım.
Üzerine kibrit çöpü havuçları ve arpacık soğanları alıp birer kahve kaşığı toz şeker ve tuz ilave edip sotelemeye başlayalım.
Yarı diri kıvamda iken limonlu sudan yer elmalarını alıp süzerek ilave edelim.
Beraber bir iki çevirip soteleyelim.
Süzgeçte ki bezelyeleri de ilave edip üzerlerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
Tencerenin ağzı kapalı olarak kaşık vurup karıştırmadan arada tencereyi hafif sallayarak kısık ateşte suyunu çekip yağına kalana kadar pişmeye bırakalım.

Çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim.
Çatal batınca ateşin altını kapatıp kendi tenceresinde iyice soğumasını bekleyip dinlendirelim.
Daha sonrası borcama alıp acelemiz yoksa aradan bir gün geçtikten sonra üzerine yeteri kadar kuru nane serperek soğuk olarak servise sunalım.Afiyetle.

Sevgilerimle..






2 yorum: Leave Your Comments

  1. Hiç yapmadım Macide'ciğim ama sunum, görsellik şahane, eminim lezzet de on numara, bu arada zeytinyağlı yemek delisiyim ben, çok severim zeytinyağlı her şeyi, fasulye, pırasa, kereviz, enginar yalnız enginar hem pek bulunmuyor bizim mahallede, hem de bulursam çok pahalı oluyor yılda bir kez yiyebilirsem şanslıyım:))))eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Tarifi nefis birde yer elmasi buldum mu tamamdir😉ellerine saglik sekercim

    YanıtlaSil