Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Bugün eski usul annemden gördüğüm tarzda yaptım süzme mercimek çorbamı.Biraz el oyalasa da tadı nefis oluyor.Haydi tarifime geçeyim.
Malzemeleri:
Bir büyük su bardağı kırmızı mercimek
Bir minik kuru soğan
Bir çorba kaşığı pirinç
Bir litre et suyu
Bir litre su
Bir dolu çorba kaşığı un
Üç çorba kaşığı tereyağ
İki tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Kruton ekmekler
Tarifi:
Ayıklayıp yıkadığımız kırmızı mercimekleri,pirinci dörde böldüğümüz kuru soğanı et suyunu (Et suyunu akşamdan kemikli eti kaynatıp suyunu süzerek elde ettim)Hepsini tencereye koyalım orta ateşte pişsinler.Kaynamasına yakın üzerinde biriken keflerini kaşıkla alıp atalım.
Diğer tarafta bir kaşık yağ ile unumuzu kokusu çıkana kadar kavuralım,çorbanın suyu ile açalım ve sulansın süzme çorbamıza çorbamızı devamlı karıştırarak aktaralım kavurduğumuz unu.
Tahmini 20 dakika sonra pişen çorbamızı bir başka tencereye tel süzgeçten kaşık yardımı ile ezdirerekten süzerek geçirelim,Koyu olduysa az su ilavesi ile inceltebiliriz.
Servis yaparken tereyağın da yaktığımız kırmızı pul biberli yağdan biraz ve küp kesilip kızartılmış krutonlardan da 3/5 tane kasemize koyabiliriz arzu eden limon da sıkabilir.
bu tarfinde çook güzel canım.bunu hiç denememiştik.anneme okuyayım tarifini.
YanıtlaSil