Vişnap

Kırmızı Kiraz Kavurması...

6
Geçen hasta olan kayınbiraderimi ziyarete gittik Sık sık gidiyoruz bizleri görünce çok mutlu oluyor,bu da bizleri çok mutlandırıyor.İşte o gidişimizde sevgili eltim benim için kiraz tuzlayıp bir pişirimlik ayırmış ben de pişireyim diye.Bir baktım ki kirazlar kırmızı  ( Benim onlardan gördüğüm hep beyaz kiraz tuzlamasından yaptıklarıydı ) Aaa bu ne olur mu hiç  yap yap bak muhteşem olacak deyince sırf merak ettiğimden hemen  gecesi yaptım.

Bizler çok beğendik ki benim Karadeniz yemekleri ile pek aram yoktur ama canım için devamlı yaparım laf aramızda çoğu Karadeniz kadınından da çok güzel yaparım.Bu kadar kendimi methetmem yeter deyip hemen tarifine geçeyim.Pek vaktim de yok ama aklımda hep bloğumda kalıyor.Bu gece işten gelip hemen oturdum çok özlediğim bloğumun başına .Haydi mutfağa gideyim başlayım yapmalara:))
Malzemeleri:
Bir büyükçe kase kırmızı kiraz tuzlaması
İki büyük baş kuru soğan
Fındık yağı
Minik parça tereyağı
Tarifi:
Kiraz tuzlamalarımızı yıkayıp su da yarım saat bekletelim ki tuzlarından arınsınlar.Arada suyunu değiştirelim. Diğer yanda kuru soğanlarımızı soyup yıkayıp piyazlık doğrayalım.Tenceremize fındık yağımızı alalım ve kuru soğanlarımızı kavuralım iyice karamelize olana kadar.

Suda ki kirazlarımızın sularını avucumuzla sıkaraktan tenceremize ilave edelim ve birlikte kavuralım.İnmesine yakın tereyağımızı da ilave edelim.Bir beş dakika daha kavurduktan sonra ocağımızı kapatalım .Servis tabağımıza alalım Kırmızı kiraz kavurmalarımızı doğru sofraya götürelim.Eğer ekmeğimiz de taş fırın ekmeği ise değmeyin yemek keyfimize.Afiyetler olsun.Sevgi ile kalın.

Not: Sevgili arkadaşlarım,sevgili Mehmet Öner'in belirtmesi ile yöresel yemeğimin hangi yöreye ait olduğunu sizlere belirtmek istedim.
Giresun İlimize aittir bu tarif Diğer Karadeniz illerinde de mutlaka yapılıyordur bilemiyorum.Sonuçta Karadeniz yöresi diyelim hepsini kapsasın :)Ve sevgili Mehmet Öner'e önerisinden dolayı çok teşekkür ediyorum.


6 yorum: Leave Your Comments

  1. Ne enteresan bir tarif çok merak ettim, eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ne duymuşum ne görmüşüm çok merak ettim doğrusu.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Reyhane canım Karadenizlilerin çok severek yedikleri bir lezzet bunun beyaz kirazdan olanını da yaparlar hatta turşusunu kurarlar kışın çıkarıp çıkarıp kavururlar.Teşekkürler canımmm

    YanıtlaSil
  4. Şengülcüğüm ben de ilk duyduğumda gördüğümde inanamamıştım .Ama değişik güzel bir lezzet .Biraz mantar kavurmasını da andırıyor tadı .Canımcım sevgilerimi yolluyorum..

    YanıtlaSil
  5. Emeğinize sağlık çok güzel ve yararlı bir site olmuş.Fakat yemeklerin hangi yöreye ait olduğunu da belirtseydiniz güzel olacaktı.Bu benim nacizane bir önerim...

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil