Vişnap

Kurutulmuş Kaz Yahnisi..

2

visnap.blogspot.com

Merhabalar..

Bugünün iftar yemeği kaz yahnisiydi..

Sevdik mi.?

Tabii ki sevdik hem de çok sevdik her zaman ki gibi..

Yedik şükrettik iftar sofrasının başında yüce Rabb'imize verdiği nimetler için.

Rabb'im olmayanlara hele de çocuklu ailelere daha çok vermesi için çok dua ettik.

Onlar o çocuklar geleceğin büyükleri kıymetlileri hiç sıkıntı yüzü görmeseler keşke çocuk yaşlarında en çok besinlere ihtiyaç duydukları büyüme yaşlarında..

Bu arada benim canım can dostum cancağızım Elif'imin kulaklarını çınlattık.

Kendisi Kars dönüşü gelirken getirmişti kar soğuk ayazda kurutulmuş harika lezzetli kazı..

Rabb'im kazancına bereket sağlığına afiyet şifalar yaşamına yüksek mutluluklar versin.

Her iki cihanda kazananlardan olur İnşaAllah.

Pandemi dolayısı ile nasıl da uzun zamandır ayrı kaldık birbirimizden nasıl çok çok özledim. 

"Ben pandemiyi plandemi olarak görenlerdenim,asla inanmıyorum salgına aşıya vs.Anladığım çok büyük bir oyun içinde olup yok edilmek istendiğimiz."

Yasaklar hastalıklar bitince ilk görüp sıkıca sarılmak istediğimsin canım Elif'immm.

Haydi kolay olan tarife geçelim mi..?

Geçelim geçelim.

Malzemeler:
Yarım kaz
3 Adet orta boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı biber salçası
2 Adet yeşil sivri biber
1 Adet kırmızı kapya biber
1 Çay kaşığı tuz
1 Kahve kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Kahve kaşığı kajun "opsiyonel"
1 Çay kaşığı garam masala "opsiyonel"
1 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı fındıkyağ

Tarif:
Kazı gün içinde iki üç defa suyunu değiştirerek bol suya koyup yarımşar saat aralıklar ile bekleterek fazla tuzundan arındıralım.
Son olarak pişireceğimiz tencereye alıp üzerini örtene kadar soğuk su koyalım.
Öncesi yüksek ateşte kaynayana kadar tutup sonrası ateşi en kısığa getirerek uzun süreli pişirelim.
Takribi pişme süresi üç,dört saati buluyor.
Bu esnada üzerinde oluşan kefini almayı ihmal etmeyelim.

Diğer yanda kuşaneye tereyağ ve fındık yağını alalım.
Üzerine kabaca piyazlık doğradığımız kuru soğanları ilave edip karamelize olana kadar soteleyelim.
Biberleri katıp sotelemeye devam edelim.

Lime lime yumaşacık pişen kaz etini iri parçalar halinde ayıklayarak kemiklerinden ayıralım.
Sotelenip karamelize olan soğanlara ilave edip bir iki çevirerek sotelemeye devam edelim.
Baharatlarını katalım ve üzerini örtecek kadar kazı haşladığımız sudan ilave edelim.
Beraber özleşene kadar ateşte pişirelim.
Yanında kaz suyuna salma frik pilavı ayran ve de salata olmazsa olmazımız ile servise sunalım.Afiyetle..
Sevgilerimle..

visnap.blogspot.com











2 yorum: Leave Your Comments

  1. Ben hiç kaz eti yemedim. O yüzden tarifini yaşayarak değil merakla okudum.

    Ellerine sağlık :-)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bu kaz etini seveni çok seviyor sevmeyeni ise hiç sevmiyor.
      Ben sevenler grubundayım yeter ki usulüne uygun lezzetli yapılmış olsun tarifler hele de kaz eti.Benim kaz yahnisi çok leziz ve yumuşacık olduydu.Sevgilerimi bıraktım çok teşekkürler ettim.

      Sil