Vişnap

Cevizli Zeytinli Tuzlu Kurabiye..

0
Merhabalar..
Öncesi nihayet iyileştim de blog başına geçtim geçebildim çok şükür.
Öyle bir gribe yakalandım ki yatak döşek yatmaktan ruhlarım sıkıldı bunaldı.
Bu hastalıkta yatak istirahati şart olduğu için doktora gitmedim "iğne korkusu yüzünden" ilaç almadım serum taktırmadım.
İlaç alsan da almasan da gribin hükmü aşağı yukarı bir hafta.
Ben de bol bol hep yattım.
Sabah uyandım kahvaltı yaptım tekrar yattım.
Hayatımda içmediğim kadar ıhlamur,zencefil çayı,sarımsaklı ballı zencefilli karışımlar tükettim.

Ve kendimi iyi hissedip o yatakta batmalara başlayınca kendimi mutfağa şartladım ve aşağıda ki güzel şirin kurabiyeleri yaptım bugün..
Lütfen zeytin ve vegeta yeteri kadar tuzlu olduğundan lütfen tuz miktarını az tutalım.
Malzemeler:
3,5-4 Su bardağı un
2 Tatlı kaşığı vegeta "sebzeli çeşni"
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Tatlı kaşığı kuru kekik
1 Çay kaşığı tuz "silme"
1 Paket kabartma tozu
1 Yemek kaşığı sirke
200 Gr yumuşak margarin
2 Adet yumurta "birinin sarısı üzeri için"
2-3 Yemek kaşığı ince kıyılmış siyah zeytin
1 Çay bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Tarif:
Karıştırma kabına unun yarısını ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim.
Üzerine sirkeyi,vegeta,pul biber,kekik ve tuz ilave edip karıştıralım.
Bir adet bütün yumurta+bir adet yumurta akını katalım.
Oda ısısında ki margarini ilave edip elimizle yoğurmaya başlayalım.

Kalan diğer unun yarısını bu aşamada kontrollü olarak ve eleyerek ilave edip bir yandan da yoğurmaya devam edelim.
Kurabiye hamurunun kıvamı ele yapışmayıp oldukça yumuşak olduğunda un ilave etmeyi keselim.

İçine ince kıydığımız siyah zeytinleri ve ince kıydığımız ceviz içlerini de ilave edip son bir defa daha tüm malzemeyi özleşene kadar yoğuralım.
Üzerini örterek kenara alıp 10-15 dakika dinlenmeye bırakalım.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim dinlenen hamurdan küçük ceviz ebatında parçalar koparıp istediğimiz şekli vererek tepsiye dizelim.
Üzerlerine bir yemek kaşığı sıvı yağ ile açıp incelttiğimiz yumurta sarısı sürelim.
İsteğe göre bol susam,çörek otu vs serperek ön ısıtma yaptığımız 180-190 derece ısılı sıcak fırına atalım.
Alt üst nar gibi kızarana kadar pişirelim,kendi tepsisinde soğuduktan sonra servise hazırdır.AFİYETLE..
Sevgiler..





0 yorum:

Yorum Gönder