Çok basit kolaycacık yapmadan önce sıcacık ekmeğinizi temin edin ve bir de çayı da demleyelim hazır olsun çok yakışıyor bunlar bu güzellikler birbirlerine:)
Mantarlarımız kültür mantarı bunları bulduk bunları yaptık. Közde misss oldular missss:) Önce yıkanmaz mantar deseler de ben kabul edemiyorum. Yetiştikleri gübreli ortamdan dolayı.
Malzemeleri:
İrilerinden Yarım kilo kadar mantar
Tereyağ
Rendelenmiş kaşar peyniri
Birde varsa kömür ateşi,yoksa elektrikli ızgarada olur
Tuz
Yapılışı:
Önce güzelce mantarların kabuklarını soyalım ve yıkayıp hemencecik süzgüye alıp bir de kurulayalım ki.Zaten bünyesine çekmiştir çekeceği suyu.
Ondan sonra kömür ateşinin üzerindeki ızgaraya dizelim mantarlarımızı Tabii saplarını çıkarttım ben .O çukur kısımları böyle suyla doluyor ya çok nefis oluyor oraya sıcacık ekmeği banmak:)
Bir yandan da tereyağınla yağlayalım ve pişip kızarmasına yakın rende kaşar peynirlerini de o çukurluklara dolduralım erimeye başlarken servis tabağına alalım veee veee hadi çayları da birileri koysun bardaklara beni kaldırmayın yerimden köz mantarlarım soğumadan yemeliyim:)
Afiyetler olsun yapıp ta yiyenlere.
Ve parmaklarını yalıya yalıya ye afiyet olsun ellerine sağlık vişnap .
YanıtlaSilİnan tadı orada saklı zaten Sevgili İsmet :))
YanıtlaSil