Malzemeleri:
4 adet enginar
1 orta boy soğan
1minik patates
1 ufak havuç
1çay bardağı bezelye
1küçük çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Patatesler ve havuçlar minicik tavla zarı formunda doğranır suya alınır.Soğan piyaz şeklinde doğranıp elle biraz mıncıklanır ve tencereye alınır.
Patatesler ,havuçlar ve bezelyeler de tencereye ilave edilir boşluklara enginarları da koyarız toz şekerini tuzunu yağını ve hafifce üzerini geçmiyecek kadar suyunu da ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakırız.Yarı süresinde garnitürleri enginarların içine pay edip eşit şekilde pişmesini sağlarız .
Piştiği tencere de soğutup (bu kısmını asla deneyemedim aceleci olduğumdan hemen sıcakken illa borcama koyup o tencere yıkanıp kaldırılacak ne gereği varsa?:)Servis tabağına alalım istersek dereotu ve limonla da tatlandırabiliriz .
Piştiği tencere de soğutup (bu kısmını asla deneyemedim aceleci olduğumdan hemen sıcakken illa borcama koyup o tencere yıkanıp kaldırılacak ne gereği varsa?:)Servis tabağına alalım istersek dereotu ve limonla da tatlandırabiliriz .
Afiyet olsun.
bak böyle yaparsan geldiğimde çok yorulursun haberin olsun :))))))))
YanıtlaSilYeter ki sen gel canımın içi ben hiç yorulurmuyum.
YanıtlaSil