Merhabalar.
Dün gece otururken can sıkıntısından birde eşim yaptığım kabak tatlılarını gözümün önünde yerken benim de bakıp yemememden dolayı (Sevmem kabak tatlısını) canım şerbetli tatlı istedi .
Dün gece otururken can sıkıntısından birde eşim yaptığım kabak tatlılarını gözümün önünde yerken benim de bakıp yemememden dolayı (Sevmem kabak tatlısını) canım şerbetli tatlı istedi .
Bir iki düşündüm yapsam mı acaba mı? Boşver aman ikilemleri arasında gittim geldim saat oldu akşamın 8.30 ları:))
Ki akşam üzeri hazır şekerpare tatlıların şerbetini bile kaynatıp dökmelere üşendiydim:)
Bir coşku geldi birden kalktım annemin tarifleri ile dolu defterimi aldım elime başladım işe ilkin yumurtaları buz dolabından çıkartmaya oda ısısına gelmeli yumurtalar:)
Bir yandan da çekincelerim var.Ya olmazsa ya kabarmazsa diye harfiyen tarife uymalıyım Kafamda bin bir düşünce kolları sıvadım eşime de soruyorum ya olmazda kabarmazsa ?Olsun canın sağolsun atarsın gider deyince ayy canıımmm benim beni çok seviyor diye coştum.
Ben böyle arada çok kolay olaylarla çok mutlu olurum var bir çatlaklıklarım ya .Olsun memnunun halimden) Haydi mutfağımıza gidip başlayalım yoğurt tatlımızı yapmaya ,kolay gele:)
Not : İlk yapacağım yoğurt tatlısını,rahmetli annem yapar ben de hazırcacık yerdim...
Ben böyle arada çok kolay olaylarla çok mutlu olurum var bir çatlaklıklarım ya .Olsun memnunun halimden) Haydi mutfağımıza gidip başlayalım yoğurt tatlımızı yapmaya ,kolay gele:)
Not : İlk yapacağım yoğurt tatlısını,rahmetli annem yapar ben de hazırcacık yerdim...
Malzemeleri:
3 Yumurta
1 Çay bardağı fındık yağı (Çotanak)
1 Kase yoğurt
1 Kase un
1 Kase irmik
2 Çay kaşığı karbonat
Şerbeti:
Şerbeti:
Bir buçuk kilo toz şeker (içinden bir kasesini hamuruna ilave etmek için ayıralım)
5 Su bardağı su
Önce yumurtaları ,fındık yağını,bir kase toz şekerini köpük köpük olana dek çırpalım.Sonrasında bir kase yoğurdu ,birer kase irmik ve unu da katalım karbonatı da unun üstüne dökelim.Üzerine bir iki damla limon sıkalım köpürsün.
Mikserle kıvamlıca çırpalım yağladığımız tepsiye döküp önceden ısıttığımız 170 derecelik sıcak fırına atalım pişe dursun . Diğer yanda orta boy tenceremize toz şekerimizi ve suyumuzu alıp kaynatalım inmesine yakın yarım limonun suyunu sıkalım.
Fırındaki kekimiz piştiğinde tepsinin kenarlarından ayrılır,olmadı bir kürdan batıralım ortasına temiz ve kuru çıkıyorsa kekimiz pişmiştir .
Dilimleyelim ve iyicene soğusun şerbeti de sıcak olsun dökelim ve tepsi ile kapatalım tatlımızı şurubunu çeksin.
Tam aksi kekimiz sıcak ,şerbetimiz soğukta olabilir dökerken .Üzerinde bir top dondurma ile yemek favorimdir.
Not: Yok eğer çok şekerli bal gibi olmasın diyorsanız şekerden bir su bardağı eksiltebilirsiniz .Bize iyi geliyor tatlılığı adı üzerinde tatlı:)
canımmm ellerine sağlık.enfes görünüyooo:)
YanıtlaSilAnneciğinin ruhuna değsin.Nurlar içinde yatsın..