Malzemeleri:
Yarım kilo arpacık soğan
Yarım kilo iri kuşbaşı dana eti
Bir çorba kaşığı karışık salça( biber ve domatesi ) harmanlayalım.
Bir çay kaşığı tuz
Bir yemek kaşığı margarin
Bir tutam kırmızı pul biber
Bir tutam karabiber
Yemeğimi düdüklüde pişirmeyi tercih ettim her ne kadar korksam da çabuk bitsin yemek işim diye:))Tencereye margarinimizi alıp eritelim etlerimizi ilave edip yüksek ateşte önce devamlı çevirerek kavuralım.Şeflerin deyimi ile mühürlensin etler .Gerçekten suyunu içinde tuttuğundan çok lezzetli oluyor .
Sonrasında üzerlerini hafif kapatacak kadar sıcak suyunuda ekleyelim ve kapağını kapatıp 15 dakikaya kuralım düdüklüyü.Bu süre bana yeterli oluyor etlerin pişmesi açısından. Süre bitiminde devamlı akan soğuk suyun altında havasını çıkartıp açalım kapağını.
Sıcak su ile açtığımız salçamızı ve soyup yıkadığımız arpacık soğanlarımızı kırmızı pul biberimizi karabiberimizi ve tuzumuzuda ekleyip kapağını tekrardan kapatıp beş dakikaya kurduk mu düdüklü tenceremizi,bu süre yetiyor minnacık arpacık soğanlarının pişiceğinden ne olur ki :)
Sıcak su ile açtığımız salçamızı ve soyup yıkadığımız arpacık soğanlarımızı kırmızı pul biberimizi karabiberimizi ve tuzumuzuda ekleyip kapağını tekrardan kapatıp beş dakikaya kurduk mu düdüklü tenceremizi,bu süre yetiyor minnacık arpacık soğanlarının pişiceğinden ne olur ki :)
En kolayıma gelen bir tarif hiç yormuyor çabucak oluyor ve yüz ağartıyor daha ne olsun ?
Afiyet Olsun..
daha ne olsun eline sağlık olsun :)))))) tam benim yemeğim vişnabım...kolay ve leziz..
YanıtlaSilÇok harik music Vişnap dinleyerek dinlenelim.
YanıtlaSilbende bugün ne yesem diye düşünüyordum :))
YanıtlaSilEline saglik arkadasim.
YanıtlaSilElifim geldiğinde yapacağız ve terasta yiyeceğiz seninle inşallah:)
YanıtlaSilRamazan harika harika muhteşem bir müzik ben de çok seviyorum.
YanıtlaSilFenemon öyle kolay bir o kadar da yüz ağartan,işte bu dedirten bir yemek :)
YanıtlaSildeafmutem çok teşekkür ederim canım...
YanıtlaSil