Malzemeleri:
Bir buçuk su bardağı toz şeker
İki yumurta
Bir portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
İki yemek kaşığı dolusu irmik
Bir paket kabartma tozu
125 gram becel yağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Ve aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamında)
Tarifi:
Kurabiyeyi yapmak için önce yıkadığımız portakalın kabuğunu rendenin iri tarafıyla rendeleyelim.Ve akabinde suyunu da sıkalım.Toz şekerini ,iki yumurtanın sarısını,irmiği,sıvı yağ ve becel yağını ,portakalın kabuğunun rendesini,suyunu ve kabartma tozunu da bir yoğurma kabına alıp üzerine alabildiği kadar un ilave edelim.
Kulak memesi yumuşaklığında olacak hamurun kıvamı .Yoğuralım ve elimizle irice parçalar alıp yuvarlayıp önce yumurta akına sonra toz şekerine bulayıp yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine sıralayarak dizelim ve170 derecede üzerleri hafif pembeleşecek kadar pişirelim.Yumuşak olan kurabiyelerimiz soğuyunca sertleşerek kıvamlı olacaktır Soğuyunca servis tabağına alalım.
Afiyet olsun...
Bir kurabiye kolik olarak bayıldııımm :) çok severim portakallı lezzetleri de kurabiyeyi de ellerine sağlık..
YanıtlaSilmutfakteyze
Mutfak teyzemi? Teşekkür ederim de ?
YanıtlaSilPortakallı harika bir kurabiye olmuş, irmikli olması daha da ilginç.Denemek için can atıyorum, elinize sağlık
YanıtlaSilwww.ihlamurcum.com
bu aralar bende portakallı lezzetlere mevsim itibariyle fena dadandım:)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım nefis görünüyor..
Sevgili dilo merhaba evet gerçekten harika aromalı kurabiyeler oluyor az irmik çeşni katıyor tavsiye ederim afiyet olsun şimdiden .Teşekkürler,sevgilerimle:)
YanıtlaSilBen teşekkür ederim canım anneelim en bol zamanı değerlendirmeli .Sevgilerimle:)
YanıtlaSil