Malzemeleri:
Yarım kilo karnabahar
1su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı dolusu un
1çorba kaşığı dolusu tereyağ
Muskat
Tuz
Karabiber
Tarifi:
Zaten pazardan karnabaharları çiçek çiçek ayrılmış aldık. İlk defa böyle bir şey yaptım ,hep merak ederdim bir de hoşuma giderdi kolaylık diye:)
Ama bir daha almam sizlere de tavsiye etmem hiç lezzeti yoktu samanımsı bir tat bıraktı damağımda:)
Neyse tarifimize devam edelim kaldığım yerden :)Karnabaharlarımızı yıkayıp buharda haşlıyoruz fazla yumuşamasınlar ki fırında da pişecekler hamurlaşmasınlar sonra:)
İyicene süzdürüp kenarda beklesinler Diğer yanda tereyağında unumuzu bir iki çevirip hafif un kokusu çıkana kadar kavurup üzerine sütümüzü ilave edelim ,devamlı karıştırarak beşamel sosumuzu pişirelim .Biraz sulu kıvamda olsun beşamel sosumuz baktık koyu oldu süt ile açıp inceltebiliriz.İçine minicik rendeye şöyle bir iki çimdik değecek kadar muskat rendeleyelim.
Kaşar peynirimizin yarısını da ilave edelim beşamel sosumuza tuz ve karabiberini de ilave ettik mi sosumuz tamamdır kapatalım ocağımızı. Bir fırın tepsisi veya borcamı margarin ile yağlayıp karnabaharlarımızı dizelim üzerlerine de beşamel sosumuzu dökelim karnabahrlarımızın her tarafı kaplansın sos ile .
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif pembemsi iken bu arada fırından çıkarıp kalan kaşar peyniri rendesini de karnabaharlarımızın üzerine serpip nar gibi kızarmaları için bir 5/10 dakika daha fırında pişirelim ve sıcak olarak servis edelim.
Afiyet olsun.
eline sağlık vişnabım tarif güzel bende bi deneyim :)) mucuks
YanıtlaSilEletim dene biliğim hem hafif hem de bir lezzetli oluyorki,şimdiden afiyet olsun bir tanem...
YanıtlaSilEllerine sağlık vişnapım, becerikli arkadaşım benim :)
YanıtlaSilnam nam nam bayılırım ellerine sağlık canım benim...
YanıtlaSilmuckssss
Nefis görünüyor deneyeyim Vişnap
YanıtlaSilEgem canım hoş geldin vallahi sizler beni aşka getirdiniz o muhteşem tariflerinizle .Çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilBetül'üm ben sana bundan yaparım bir şartım var sen de bana kuymak yap ama lütfen tamammı :)) ben de öpüyorum seni en kocamanından canım
YanıtlaSilRamazan dene hem hafif hem de şahane bir lezzet tavsiye ederim :)
YanıtlaSilVişnapım her tarifin birbirinden güzel;) karnabaharı biz de ailecek severiz.en kısa zamanda yapıcaz beşamel soslu:)ellerin dert görmesin,yüreğin de dert görmesin canım.
YanıtlaSil