20 Haziran 2019

Levrekli Muska Börek..

Merhabalar.
Bilgisayarım kaç günlerdir devamlı devamlı bıktırırcasına hep kapanıyordu.
Neden olduğunu az buçuk tahmin etsem de yine de servise götürdüm.
Tabii ki  tahmin ettiğim gibi hafıza bellek nasıl dolmuş artık tek bir kare fotoğrafı dahi kabul edecek durumda değilmiş.
Ben bu kadarını tahmin etmemiştim.

Bu yüzden bugünler de fırsat buldukça "çok sıkıcı bir durum"bilgisayarın başına geçip baştan sona tarayarak devamlı fotoğraflarımı siliyorum.
En çok beğendiklerimi sevdiklerimi kıyamayıp yine tutmayı tercih ediyorum.
Bu ara da bazı gereksiz dosyalar masa üstü kısa yollar onları da siliyorum tam bir temizlik faaliyetleri içindeyim.

7-8 yılın birikimi fotoğraflar,silineceklerin sayılarını ne ben yazayım ne sen sor:)

Bugünün tarifi balığın bol olduğu zamanlardan kışın yapıp dondurucuya attığım börekler.
Balık yokluğun da bana çok iyi geldi sırada balık konservelerim var.
Öyle böyle şu balık kıtlığında yaz mevsimini geçiştireceğiz taze balıklara hasret duyarak.
Malzemeler:
1 Adet levrek "300/350 gr"
3 Adet yufka
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Sap taze soğan
3 Adet yeşil sivri biber
1 Adet küçük boy domates
Yarım çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
2 Yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı acı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tarçın "silme"
1 Çay kaşığı tuz
3 Yemek kaşığı ceviz içi "ince kıyım"
Tarif:
Levrek balığını balıkçıdan fileto olarak hazırlamasını rica edelim.
Fileto balığı yıkayıp süzdürüp ızgara da pişirip soğuması için kenara alalım.
Kuş üzümlerini yıkayıp ılık su ile ıslamaya alalım.

Diğer yanda uygun boyda ki sahana tereyağını alıp eritelim.
Biberleri yıkayıp tohumlarını çıkaralım ve çok ince kıyıp sahana alalım.
Biberler sotelenirken domatesi de çok ince doğrayalım ve sotelenen bibere ilave edelim.

Soğuyan levrek balığının son bir defa daha kalmış olan kılçıkları varsa gözden geçirip ayıklayarak çok ince olarak kıyıp didelim.

Dittiğimiz balıkları da biberli domatesli harça katalım.
Yarım çay bardağı taze sıklımış portakal suyunu ilave edelim.
Kuş üzümlerini süzüp ilave edelim.
Baharatlarını "pul biber,karabiber,tarçın"ve tuzunu ilave edip usulca alt üst edip harmanlayalım.
İnce kıydığımız taze soğanları da ilave edelim.
Sahanın kapağı açık olarak harç portakal suyunu çekene kadar pişirelim.
Ceviz içini ilave edip hepsini karıştırarak harmanlayalım.
Balıklı iç harçımızı soğuması için kenara alalım.

Yufkanın tekini alıp tam daire olarak açıp ikiye katlayıp yarım daire yapalım.
Yarım daire yufkayı 2,5-3 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.
Kalan diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım.

Her bir şerit yufkanın uç kısmına levrekli iç harçımızdan yeteri kadar koyup zigzag yaparak sarıp muska şekli verelim.
Uç kısmını açılmaması için hafifçe suya batıralım.
Diğer bütün yufkalar bitene kadar bu işlemleri yapalım.

Hazırladığımız levrekli muska böreklerini bol kızgın yağda nar gibi kızartıp kağıt havlu üzerine alalım.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servise sunalım.Afiyetle
Ben bu tür balık harçlı börekleri çay yanından ziyade akşam yemeklerin de ara sıcak olarak servise sunmayı daha çok tercih ediyorum.
Karar sizlerin diyeceğim o ki şayet balık seviyorsanız mutlaka bu lezzetli börekleri yapmanızı tavsiye ederim.
İlla levrek olması şart değil her hangi bir başka balıkla da yapılabilir.
Unutmadan hemen yazayım yanına bol sumaklı soğan salatası çok çok yakışıyor.
Sevgilerimle..






1 yorum:

  1. Elinize sağlık lezzetli görünüyor,resim konusuna gelince maalesef çoğu fotoğrafı silmeye kıyamıyoruz:)

    YanıtlaSil