Merhabalar..
Tereddütlerim vardı poğaçanın içine hindistan cevizi katarken.
Paketin yarısını mı tamamını katsam derken aman kat hepsini gitsin olursa olur olmazsa olmaz.
Dedim ve olduğu gibi 50 gr lık paketi kattım içine yoğurdum şekil verdim üzerlerine de serptim hindistan cevizi rendesi.
Oldu olacak tam olsun değil mi:)
Ahhh onlar fırında pişiyor ben burada heyecan merak ikide bir fırının başına gitmeler sonuç ne olacak demeler.
Niyeyse neyini merak ederim ki bilemedim işte..!
Ve muhteşem sonuç tek kelime ile "HİNDİSTAN CEVİZLİ POĞAÇALAR"ım harika ötesi oldu..
Mutlaka yapmanızı pişirip yemenizi tavsiye ederim.
Kim yediyse hemen tarifini istedi.
Oysa tarifi hepimizin bildiği klasik poğaça tarifi ama ahh o hindistan cevizi yok mu o nasılda etken ana malzemesi oldu poğaçanın.
Hatta yetmedi yetinmedi adını da verdi kırk yıllık poğaçaya.
Neymiş efendim "Hindistan Cevizli Poğaça"ymış..!
Ve geçelim artık aşağıda ki tarife...
Malzemeler:
1 Adet yumurta "akı içine sarısı üzerine"
1 Çay bardağı fındık yağı
1 Çay bardağı süt
2 Yemek kaşığı sirke
1 Paket krema "200 ml"
1 Tatlı kaşığı tuz
Çay kaşığı uçu muskat rendesi
1 Paket kabartma tozu
1 Çorba kase dolusu tereyağlı sütlü patates püresi
1 Ufak su bardağı eski kaşar peynir rendesi
1 Ufak su bardağı tulum peynir rendesi
1 Paket hindistan cevizi "50 gr"
Aldığı kadar un "yumuşak kıvamda"
Tarif:
Karıştırma kabına fındık yağı,süt,krema,sirke ve yumurta akını alalım.
Tuzunu,kabartma tozunu ve bir fiske muskat rendesini ilave edelim.
Hepsini kaşık yardımı ile karıştırıp homojen hale getirelim.
Üzerine yumuşak kıvamlı tereyağlı sütlü patates püresini ilave edelim.
Eski kaşar peynir rendesi ve tulum peynir rendesini ilave edip bir paket hindistan cevizi rendesini de katalım hamura.
Tekrardan kaşık ile karıştıralım ve kontrollü olarak ununu ilave edip kaşığı bırakıp bir yandan elimizle yoğurmaya başlayalım.
Hamurun kıvamı oldukça yumuşak olup ele yapışmayacak kıvama geldiğinde un ilave etmeyi keselim.
Acelemiz yoksa üzerini örtüp yarım saat civarı dinlendirelim.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
Dinlenen hamurdan ufak mandalina ebatında parçalar koparıp yarım ay şeklinde poğaçalar yapıp fırın tepsisine çok hafif aralıklar ile sıralayalım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp hindistan cevizi rendesi serpelim.
Ön ısıtma yaptığımız 190 derece ısılı sıcak fırına atalım.
Alt üst nar gibi kızarana kadar takribi 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
Çay eşliğinde sıcak olarak servise sunalım.Afiyetle..
Sevgilerimle..
Ama öyle bildiğimiz poğaça değil, muskatından, sütlü patatesine, kremasına , tulum peynirine kadar herşey var, hindistan cevizi onun için ayrı bir lezzet olmuş. Ellerine sağlık..
YanıtlaSil