Vişnap

Fındıklı Hurmalı Çikolatalı Kurabiye..

2
Merhabalar..
İç malzemeleri içine koyup dolgulu kurabiyeler yapacaktım niyet oydu icraat aşağıda ki gibi oldu..!

Ondan dolayı iç malzemeleri ayrı pişirmiş oldum.
Bilmem böylesin de gerek var mı ya da pişen iç malzeme mi onlara bu lezzeti verdi onu da bilemiyorum.
Bildiğim enfes bir lezzet olduğu.

Olay kısaca şöyle gelişti tam bunları yapıyorum telefon aniden geliyoruz diyen misafirler..!
Eee tabii işi en kısa yoldan bitirmek lazım tek tek kim uğraşacak kurabiyeleriydi içiydi dolgusuydu.?

Hepsini kat katıştır karıştır yuvarla kısa yoldan işi kotar deyip yapılan kurabiyeler oldular.
Tarif istediler verdim bildiğimiz klasik kurabiye tarifi.
Malzemeler:
150 Gr yumuşak tereyağ veya "margarin"
1 Ufak çay bardağı fındık yağı
Yarım çay bardağı yoğurt
1 Yemek kaşığı sirke
1,5 Çay bardağı nişasta
1,5 Çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

7-8 Adet orta boy hurma
Yarım çay bardağı su
1 Çay bardağı bıçakla kıyılmış bitter çikolata
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 Çay bardağı ince kıyılmış fındık
Tarif:
Hurmaları bıçakla çok ince kesip kıyalım.
Ufak sahana alıp üzerine bir tatlı kaşığı tereyağ,yarım çay bardağı su ve bir yemek kaşığı toz şeker ilave edip karışım suyunu çekene kadar orta kısık ateşte pişirelim.

Soğuduktan sonra karışımın içine ince kıyılmış bitter çikolata ve ince kıyılmış fındıkları ilave edelim.
Hepsini kaşık ile karıştırıp kenara alalım.

Hamuru yoğurmak için derince kaba hamur malzemelerini"tereyağ,fındık yağı,yoğurt,sirke,nişasta ve pudra şekerini alalım.
Kontrollü olarak ununu ve kabartma tozunu katıp elimizle yoğurmaya başlayalım.

Hamurun kıvamı ele yapışmayacak yumuşaklığa geldiğinde pişirip soğuttuğumuz hurmalı fındıklı çikolatalı malzemeyi kademe kademe hamura ilave edip bir yandan da yoğurmaya devam edelim.
Bu aşamada tekrardan un gerekeceği için çok az az un ilave edip yoğuralım.
Malzemeleri tamamen hamura yedirdikten sonra elimize yapışmayan yumuşaklık elde ettiğimiz hamuru yarım saat civarı dinlenmesi için kenara alalım.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim,dinlenen hamurdan fındıktan büyük cevizden küçük parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp tepsiye sıralayalım.
Üzerlerine elma soyacağı veya şişe kapağı ile ortalarına bastırarak şekil verelim.
Ön ısıtma yaptığımız 180-190 derece ısılı sıcak fırına atıp altlardan kontrol edelim.
Hafif pembeleşene kadar pişirelim.Afiyetle..
Sevgiler..








2 yorum: Leave Your Comments

  1. Tatlı sevdiğim için olsa gerek hurmayı da seviyorum. Hurmalı tarifleri de seviyorum. Neye niyet neye kısmet olmuş ama olsun. Misafirin kısmeti böyleymiş. Esas tarifi biraz el oyalardı. Ellerinize sağlık, afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  2. Harika gözüküyor, şekerli kek, şekerli kurabiye nedense bir dilim/ bir taneden sonra yiyemiyorum. Eskiden öyle değildim yaşlanınca oldu. Tuzlu ve ekşi şeyleri daha seviyorum:)
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil