Merhabalar..
Bugünün tarifi hem kolay hem masrafsız ekonomik hem de bunların üzerinde bonusu aşırı çok lezzetli bir çiriş otu diğer ismi de bana göre "bahar otu" kavurması.
Neden bahar otu dememe gelirsem zira bu nefis bu şifa dolu ot senenin sadece bir ayı civarı oluyor yani mevsimi çok kısa.
Doğu Anadolu Güneydoğu Anadolu,Anadolu ,Ege,Akdeniz bölgelerin de yetişip nisan mayıs ayları arasında tezgahlarda yerini alıyor.
Benim ilk iki yıl önce filandı semt pazarlarında görmem.
Fakat tadını bilmediğim tanımadığım bir ot olduğu için ilgimi çekmemişti.
Bilseydim hiç bekler miydim bunca zaman hiç kendimi mahrum eder miydim böylesi güzellikten.
Sözün özü olarak eğer bilmiyorsanız gördüğünüz ilk yerde alın hatta benim gibi tereddüt edip az da almayın.
Bakın ben yarın tekrardan semt pazarına sırf bu nefis çiriş otundan yine yeniden almak için gideceğim.
İnşaAllah bulurum bulur alırım da hem yemeğini hem yoğurtlamasını "borani"si gibi hem de yumurtalısını yapar doya doya yerim.
Bu arada böreğini yapmayı da unutmayalım.
Diye bilirsin ki daha fazla alıp dondurucuya koy
"deme"neden biliyor musun.? Bence bu taze halinin lezzetini vermez de ondan.
Haydi al eline iki soğan irice doğrayarak başla kavurmaya.
Tabii öncesi otlar ayıklanıp suya bırakılacak beklesin soğandan sonra kendine gelecek olan sırasını..
0 yorum:
Yorum Gönder