Vişnap

Maş Fasulye Piyazı..

2

 visnap.blogspot.com

Merhabalar..

Bayağı uzun süre ara vermişim bloğuma.

Bilmem neden ne zaman pc açıp giriş yapmak istesem boşver bugün yarın girersin vişnap yok bak şimdi olmaz daha önemli işlerin var hadi onları yap vs bu ve buna benzer bahaneler ile geçti gitti bunca zaman.

Bunda şu kahrolası covitin çok büyük etkisi var.

Nasıl alt üst etti hayatları ekonomiyi ruhu maddiyatı maneviyatı.

En önemlisi her ne kadar maddiyat deseler de bana göre maneviyat çok daha önemli para pul kazanılır ama sağlık olmazsa o paralar o pullar o hırslar hiç bir işe yaramaz.

Umarım biz insanlar bu dijital savaştan en az hasarla hatta hiç hasar almadan çıkarız.

Siyasi çekişmelerin ceremesini her zaman halk olarak bizler çekiyor bizler bedeller ödüyoruz.

Ondandır ki bu süreçte kendimize sevdiklerimize ve de ailelerimize çok  çok iyi bakıp beslenmemizden moralimize ruhiyatımıza kadar bakıp birbirimizi desteklemek zorundayız.

Bol sebze bol meyve düzenli uyku stresten uzak durmak için mecbur kalmadıkça haber filan çok çok az izlemek gerek diye düşünüyor ve bunu uygulamaya gayret ediyorum.

Arkadaşlar ile birbirimize iç açıcı videolar yazılar alıntılar gönderip güzel suratlarımızdan hüzünleri uzak tutmaya gayret ediyoruz bayağıda faydasını görüyoruz..

Hele bir de arada geçmişi maziyi konuşmaya başladık mı saatler geçiyor farkına dahi varmıyoruz.

Güzeldi çocukluğumuz gençliğimiz arkadaşlarımız komşularımız eşimiz dostumuz ile her bir hayat ayrı güzel ayrı bir değerliydi..

Şimdi ki zaman ise kokuşmuşluk dolu irin dolu çıkmazı olmayan karanlık tüneller ile dolu:(

Yok bize bizden başka dost

Bildiğimiz tek bir doğru var 

Bize dost yok bizden başka.

Bize can yok bizden başka can olacak hiç bir ....... nokta noktaaa...


Ve bugünün stresi ben de böylesine güzel lezzet dolu "MAŞ FASULYE PİYAZI"ile atıldı..

Ya sizde.?

Malzemeler:
Bir büyük su bardağı maş fasulyesi (250-300 gr)
3-4 Adet orta boy kırmızı soğan
Bir kahve fincanı taze nane (ince doğranmış)
Çeyrek demet maydanoz (ince doğranmış)
Bir iki yemek kaşığı köz kırmızı sarı biber -- opsiyonel
1-2 Diş sarımsak (ince kıyılmış)
Tuz
Sızma zeytinyağ
Limon
Nar ekşisi
Sirke
Tarif:
Maş fasulyeleri gözden geçirip yıkayıp geceden soğuk su ile ıslatalım.
Ertesi gün ıslanıp şişen maş fasulyeleri süzgeçe alalım.

Tencereye su koyup kaynatalım ve kaynayan suya süzülen fasulyeleri atıp 10 dakika civarı kaynatalım ve süzelim.
Ardından tekrardan süzdüğümüz maş fasulyeleri ikinci defa bir başka kaynar su dolu diğer tencereye alıp kontrollü olarak 5 dakika daha haşlamaya bırakalım.

Bu arada devamlı gözümüz de üzerinde olsun çünkü maş fasulye çok çabuk pişen bir bakliyat türü.
Pişme durumuna göre süreyi uzatıp kısaltalım.

Pişen maş fasulyeleri süzgeçe alıp hiç suyu kalmayana değin bekletip iyice süzdürelim.

Daha sonra maşları geniş servis tabağına alıp üzerlerine salata sosu olarak  sızma zeytinyağ,limon,sirke,nar ekşisi,ince kıydığımız sarımsakları ılık halde ki maş fasulyelere döküp alt üst yaparak harmanlayalım.

Maş fasulyeler iyice soğuduğunda da ince kıydığımız yeşillikleri ve piyaz doğradığımız kırmızı soğanları ve köz biberleri ince kıyıp ilave edelim.
Hepsini birden usulca alt üst ederek karıştıralım bir iki saat dinlenip lezzetlenmesi için kenara alıp bekletelim.
Daha sonrası servise sunalım.Afiyetle...
Sevgilerimle..

















2 yorum: Leave Your Comments

  1. Ben de "nerelerde ki" diye merak etmiştim seni gerçekten. İyiolmana ve yine güzel tarifler paylaşmana sevindim.

    Lütfen devam et...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim Mai'mmm içten yorumuna çok teşekkür ederim.
      Mutlu oldum ve bloğuna geliyorum.
      İçime bir neşe bir umut düşürdün.
      Sanırım bloglarda ki o eski canlılığa erişeceğiz gibi hisse kapıldım.İnşaAllah içime doğan gerçek olur.
      Sevgilerimi yolluyorum..

      Sil