Bugünün tarifi sade ve de çok kolay tereyağlı mantar kavurma.
Az yaptım nasıl sevildi nasıl kıymetli oldu sofrada.
Ertesi günü tekrardan mantar alıp yeniden yaptım.
Az olduğundan mı çok lezzetli olduğundan mı bilemedim bildiğim çok sevildi kapanın tabağında kaldı.,
Tabii elimin lezzeti desem de bunda tereyağının da çok katkısı var doğruya doğru değil mi ya.
Tereyağının hakkını verelim ki bize küsmesin sonra.!
Malzemeler:
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Paket kültür mantarı"küçük boy"
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Kahve kaşığı kırmızı pul biber
1 Kahve kaşığı kırmızı pul biber
3-4 Adet ince sivri biber
5-6 Adet çeri domates
1 Kahve kaşığı tuz
1 Kahve kaşığı karabiber
Tarif:
Mantarlarım çok temizdi o yüzden dış kabuklarını soyup temiz bir mutfak bezi ile sildim.
Saplarının alt ve üst kısımlarından birer cm kesip silelim.
"Şayet kirli olursa mantarlar mutlaka yıkayıp hemen temiz bir mutfak bezi ile iyice silip kurulayalım ki mantarlar bünyelerine fazla su çekmesin."
Kuru soğanı kabaca piyazlık doğrayalım.
Tavaya tereyağını alıp eritelim.
İçine piyaz kuru soğanları atıp karamelize olana kadar sık sık karıştırarak kavuralım.
Tuzunu ve kırmızı pul biberini ilave edelim.
İrice doğradığımız sivri biberleri ve mantarların saplarını ilave edip kavurmaya devam edelim.
Mantarların üst şapkalarını şayet küçükler ise bütün olarak ilave edip ortadan yüksek ateşte ve tavanın kapağı açık olarak
"mantarların kararmaması için"arada tavayı sallayıp alt üst ederek kavurmaya devam edelim.
Mantarlar su salmaya başlarsa ateşin hızını biraz daha yükseltelim ve arada tavayı sallayarak pişirmeye devam edelim.
Ateşten almamıza yakın ikiye böldüğümüz çeri domatesleri ilave edip domatesler de hafif çatlayıp yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
Ateşin altını kapadıktan sonra bir kahve kaşığı karabiber ilave edelim.
Sıcak olarak servise sunalım.AFİYETLE..
Sevgilerimle..
0 yorum:
Yorum Gönder