Vişnap

Haşlama Et..

0
Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Öncelikle hepinizin KURBAN BAYRAMINI KUTLUYORUM.Ağzınızın tadı,huzurunuz,mutluluğunuz,sevinçleriniz bayramlarımız gibi çok güzel ve kıymetli olsun.Hep artsın çoğalsın.Mutlu sofralarda sevdikleriniz ile harika lezzetleri paylaşmanızı diliyorum.

Bugün de akşamdan niyetine girip haşlama et pişirmeye karar verdim.Nedense bu tür haşlama etler de kemikli etin lezzetini çok seviyorum.Hele kemik ilikli oldu mu çok lezzetli oluyor.Bir de illa taze nane olmazsa olmazımdır.Seviyorum taze nanenin verdiği o muhteşem aromayı.

Ahhh bir mızmızlığım var bu konuda laf aramız da yemeğimi yerken asla ağzıma kemik kırıntısı,kıymığı filan gelmeyecek.İşte o an da yemeğimi olduğu gibi bırakıyor yemiyorum.Hatta tencere de ki yemek bitene kadar soğuyorum yemekten.Bu da benim huysuzluğum işte:)

O yüzden  illa bu tür yemekler de kemikli eti önden haşlayıp etini ayırıp kemiklerinden suyunu da güzelce süzerim.Ve bu yemeği rahmetli annem çok güzel pişirirdi:(Tarifimi yazayım.
Malzemeleri:
Bir,bir buçuk kilo kemikli et
2 Adet orta boy patates
2 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy kuru soğan
Yarım demet taze nane
Su
Tuz
Tarifi:
Kemikli etimizi yıkayıp sığarsa düdüklü tencereye yok benim ki gibi sığmaz sa (bana  iş çıkarttı) normal büyük tencereye alalım.Üzerini örtecek kadar su ilave edelim.Etler kemiklerinden ayrılana kadar pişirelim.İlk kaynama sırasın da suyun üzerinde oluşan kefini kaşıkla alıp dökelim.Bunu bir kaç defa tekrar edelim.Sonrası zaten durulaşıyor suyu.

Etlerin pişmesine yakın tuzunu da katalım.Piştiğinde ocaktan alıp ılıtalım ve kemiklerinden ayıralım iri parçalar halinde bırakalım etlerini.Suyunu da haşlama yapacağımız tencereye süzelim.Ve içine öncesi soyup irice doğradığımız havuçlarımızı,patateslerimizi ve irice doğradığımız kuru soğanımızı katalım.Yarı pişme kıvamına geldiğin de ayırdığımız pişen etlerimizi de katalım berabere havuç ve patates pişene kadar orta hararetli ateşte pişsinler.İnmesine yakın taze nanesini de yaprak yaprak ayırıp tencereye katalım.

Servis ederken isteyen üzerine  kekik,kırmızı pul biber,karabiber katabilir ki ben ekseri öyle tercih ediyorum.Ve illa taze nane de doğrarım yerken.Sizler de nasıl arzu ederseniz artık.Afiyetler olsun.
Sevgi ile aşk ile ve sizi lafla değil gerçek,yürekten sevenleriniz ile bir arada geçsin ömrünüz.

0 yorum:

Yorum Gönder