Merhabalar.
Bugünler de devamlı börek tarifleri veriyorum.İnanın kimi istek üzerine kıramadığım dostlarım için kimi de bizler için pişiyor hepsi birbirinden lezzetli böreklerimiz.Bir de havalar soğuk kış ayaz buz.Unuttuk dışarıları gezmeleri.Ev de olunca da vakit geçsin diye habire mutfakta alıyoruz soluğu.Tabii alınan kiloları da artık yaza doğru bol yürüyüşlerle veririz umudu ile böreklere tariflere devam diyorum.
Malzemeleri:
3 Adet yufka
150 Gram pastırma
2 Adet orta boy domates
2 Adet yeşil biber
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
Fındık yağı ( kızartmak için )
Tarifi:
Yeşil biberlerin saplarını,tohumlarını temizleyip yıkayıp incecik kıyalım.Domateslerimizin kabuklarını soyup minik küpler halinde doğrayalım.Pastırmaları da kalın jülyen doğrayalım.Bir sığ tencereye fındık yağını koyalım.Yeşil biberleri hafifce soteleyelim.Ardından domatesleri de ilave edip bir iki defa çevirerek hafifce soteleyelim.
Ocağın altını kapatalım.Jülyen kesim pastırmaları ilave edelim.Tuza gerek yok.Şayet isterseniz çok hafif tuz sepeleyin ama pastırmanın tuzunu da unutmayalım.İç malzememiz ılınınca rendelenmiş kaşar peynirlerimizi de ilave edelim.Ve hepsini birden karıştırıp harmanlayalım.
Şayet sizler isterseniz iç malzemelerini çiğden de koyabilirsiniz.Bizler domatesin ve yeşil biberin hafifce sotelenmiş halini daha çok seviyoruz.Tercih size kalmış.
Yufkaları üst üste koyup keselim ve 12 geniş üçgen elde edelim.Üçgen yufkaların geniş kısmına iç malzemeyi koyup yukarıya doğru gevşekçe 2 parmak eninde rulo saralım.Bol kızgın yağda nar gibi kızartalım ve kağıt havlu serilmiş servis tabağımıza alalım paçanga böreklerimizi.
Hemen soğumadan sıcacık demli çayımız da eşlik etsin paçanga böreklerimize.Afiyetler olsun bütün sevenlerine.
Sevgilerimle.
Canım benim ellerine sağlık. Kayserideyken o güzel pastırmalarla sık sık yapardım. Kokusu buraya kadar geldi. Öptümmm..
YanıtlaSilCanımm yaa Kayseri pastırması da ayrı bir güzel oluyor hımmmm nefis olurdu vallahi..Sevgilerimi yolluyorum..
Silbayılırım ben Vişnap, bu een sevdiklerimden.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilMehtap ben de öyle çok severim ki tek geçerim pacanga böreğini ;)
Silama karnım aç benim şimdi yaaaa...
YanıtlaSilSwotpisces şekerim ya benim de karnım şu an öyle aç ki eziyetlerde gibiyim bende kalkıp yapsam yeniden ne pastırma ne de yufka evde var:))
SilAhh ahh.. Bayılırız, hele oğlum.. Ama ben fırında yapıyorum. Bizim mideler yağda kızartmayı kaldırmıyor maalesef.. Ellerine sağlık Vişnecim :)
YanıtlaSilCanım fırında arkadaşlarımda yapıyorlar.Hafif oluyor da yağda kızartmaların tadı da bir başka oluyor her ne kadar ağır olsa da .Arada bir kaçamak yapıyorum bende :) Sevgiler canımmm.
Silcanım sen şimdi ne yaptın :((
YanıtlaSilben paçanga böreğini çok ama çook severim :))
pastırmayı o kadar çok seviyorumki, kayseriye sipariş veriyorum hemen kargoluyorlar :))
yani pastırmanın hasını hakikisini yemeye çalışıyorum, o güzelim tadı alabilmek için...
oooh pastırma kokusu taaaaaa buralara kadar geldi...
canım ellerine sağlık...
Ahhh şirinem bende bayılırım pastırmalara ahh o kokusunu bile razıyım hani birde anlamam pastırmanın çemensizini tercih edenleri pastırma demek çemen demektir varsın kokalım buram buram pastırma sular sağolsun yıkanır arınırız kokularından :))Sevgilerimle hoşça kal tatlımmmm:)
SilCanım harika kızartma zararlı ama onsuzda olmuyor, nefis görünüyorlar ellerine sağlık bitanem..
YanıtlaSilFeray'ım evet zararlı ama tadı da hiç bir şey de olmuyor illa da yağda bıcır bıcır kızaracak ki değme gitsin lezzetine değil mi? :)Sevgiler canımmmm:)
SilMerhaba ablacım sen ne yaptın böyle harika görünüyor bayılırım paçanga böreğine , ellerine sağlık valla olsada yesem :)sevgilerimle....
YanıtlaSilCanım iki şekerlimin güzel annesi bende yaptım bir güzellik pacanga börekleri ile dedim midelerimiz bayram etsin mis kokuları ile bizleri baştan çıkartsın istedim fazlasıyla göz alıcı oldular değil mi şekerciğimmm:))
Silahhh ahhh olsada yesem favori böreklerimden kendisi:)))
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
Hande'mmm acaba sevmeyeni varmıdır .Keşke olsa da onların payını da bizler yesek değil mi canımmm:)) Sevgilerimle..
SilÇok sevdiğim bir börektir ellerine sağlık çok güzel gözüküyor.Sevgilerimle..
YanıtlaSilOyyy hiç sevmeyeni yok Mehtapcığımm hepimiz seviyoruz ne güzel bir börek bu pacanga böreği kim icat ettiyse sağolsun vallahi:))
SilPaçanga böreğine ben de hayır diyemem. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
YanıtlaSilpembe kekiğim oyyy ne güzel börek vallahi yedikçe yiyesi geliyor insanın .Çok teşekkür ederim...
SilPaçangayı sevmeyen yoktur herhalde. Soteleyerek falan bayağıda emeklisini yapmışsınız. Ben fırında yapıyorum o da güezel oluyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİlhan bey sizin de ellerinize sağlık öyle fazla da uğraşmıyorum hafiften soteliyorum ben de birde fırında deneyelim diyorum .Teşekkürler..
SilVİŞNEEEEEEEEEM
YanıtlaSilHEMEN O BÖREKLERDEN İSTİYORUM
GRİBE İYİ GELİR DEĞİLMİ :)
CANIM ELLERİNE SAĞLIK
ELLERİN DERT GÖRMESİN KISMTLE DOLSUN
HYIRLI AKŞAMLAR
CANIM MİMLEDİM SENİ HABERİN OLSUN
SilCanımmm geçmişler olsun gribe de iyi gelir her bir şeylere iyi gelir böreklerin şahı bu vallahi.Çok teşekkürler ederim canımm.Mimimi gördüm en kısa zamanda alacağım canım çok mutlu ettin beni .Sevgilerimle..
SilMerhabalar,(YORUM DEĞİL)
YanıtlaSilBlog sayfamdaki müzikle ilgili istediğiniz Söz konusu adresi buraya yazarak gönderecektim ama, malesef BLOGGER:
"'iniz kabul edilemez: Etikete izin verilmiyor:" uyarı mesajı ile adresi tam yazmama müsaade vermiyor. Elektronik posta adresinizi verin ben oraya gönderiyim.
Recep bey çok teşekkür ediyorum bloğunuza gelip hemen veriyorum e-mailimi.
SilRecep bey ilginize çok teşekkür ederim soruna hemen bakacağım söylerim.Çok sevdiğim müziğin linkini verdiniz bol bol her gün dinliyorum sayenizde çok teşekkürler
Silellerine sağlık vişnabım kahvaltıdan önce okumak da iyi olmadı cnm çekti şimdi :) öpüyrm
YanıtlaSilElifimmmm çok tehlikeli saatlerde hemde karnın aç iken offf offf yum gözlerini diyorum ya da çık gel ben sana yapayım ..
SilMerhabalar,
YanıtlaSilPaçanga böreği ile ilgili paylaşımınız çok güzeldi. Bu tür börekleri ben de çok severdim. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
Selam ve dualarımla.
Recep bey değerli içten yorumunuza çok teşekkür ederim ,Beğenmeniz beni mutlu etti.Severdim derken aklımda soru işareti oluşturdunuz desem?
SilÇok severim.
YanıtlaSilBen de çok severim canımm..
SilNasıl acaba
YanıtlaSilOldu olacak derken nihayet oldu canım sağa çektik ağacı dediğin gibi,şimdi rahatız sıkıntı yok balımmm:)
Silpaçanga böreğine bayılırım, ellerine sağlık çok leziz gözüküyor
YanıtlaSilBeğendiğine sevindim:))
SilBayılırım,Çarşambaya da misafirlerim var.Ara sıcak olarak yapayım,elinize sağlık.
YanıtlaSilCanım çok sevilen rağbet gören bir börek yapımı da kolay ne güzel.Sevgilerimle..
Silçok severim ben bu böreği. Ellerine sağlık çıtır çıtır olmuşlar
YanıtlaSilCanım harikam bu börekte çok harika değil mi ?Çok teşekkür ettim sevgilerimle..
Sil