Merhabalar..
Blogların ara yüzlerini değiştirdiler çok gerekliydi sanki.
Eski sistem ne kadar kolaylıktı bu yeni ara yüzle adeta işi yokuşa sürdüler.
Hiç sevmedim hiç memnun kalmadım yeni uygulamadan.
Umarım blogtan yazmaktan paylaşmaktan soğumadan yeni uygulamaya çabuk alışır benimserim ..!
Malzemeler:
125 Gr tereyağ veya "margarin"
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Adet yumurta "akı içine sarısı üzerine"
Yarım çay bardağı yoğurt
Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
1 Çay kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Tarif:
Karıştırma kabına tereyağı,sıvıyağı,yoğurt,yumurta akını alıp üzerine mahlep,tuz ve toz şekeri ilave edelim.
Kontrollü olarak unu ve kabartma tozunu ilave edelim.
Bir yandan da elimizle hamuru yoğuralım.
Kurabiye hamurunun kıvamı ele yapışmayan yumuşak bir kıvam aldığında un ilave etmeyi keselim.
Beş on dakika dinlendirelim.
Diğer yanda fırın tepsisine yağlı kağıt serelim hazır olsun.
Dinlenen hamurdan küçük parçalar alıp ince uzun rulolar yapalım.
Yaptığımız bu ruloları bir pipet etrafında sarmal olarak saralım.
Pipeti içinden çekip şekil verdiğimiz kurabiye parçasını fırın tepsisine alalım.
Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam çörek otu vs serpelim.
Fırını 180-190 derece arası sıcaklığa ayarlayıp ön ısıtma yaptığımız sıcak fırına kurabiyeleri atalım.
Alt üst konumda nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Kavanoza alıp bayatlamadan saklayın desem inanın saklamaya bayatlamaya kalmadan anında ertesi güne kalmadan bitiyor.
Yani öyle böyle değil pastanede ki kurabiyelere on basar lezzet olarak kıyırlık olarak yapın yapın yiyin sevdiklerinize bol bol ikram edin.Afiyetle...
Sevgilerimle..
0 yorum:
Yorum Gönder