Bugün hiç havamda değilim iki kare fotoğraf çekimi dahi öyle bir zor geldi ki..!
Anlatsam yazsam duyguları bak o dahi zor geliyor şu an.
Oysa doğal ışıkta öyle çok uygundu ki fotoğraf çekimi için.
İşte olmadı mı olmuyor zorla güzellik.
Olan çektiğim 4-5 kare fotoğraf bunlar ve içinden çekip aldığım 3 kare fotoğraf.
Magnolialarımın lezzeti ise muhteşem ve de çok çok güzel oldu.
Tarif ise sevgili çok sevdiğim canım Hülya'mdan
misketlimonu.
Bizler çok beğendik sizlere de tavsiye ederim.
Süt reçeli apayrı bir lezzet katıyor benden demesi..
Anlatsam yazsam duyguları bak o dahi zor geliyor şu an.
Oysa doğal ışıkta öyle çok uygundu ki fotoğraf çekimi için.
İşte olmadı mı olmuyor zorla güzellik.
Olan çektiğim 4-5 kare fotoğraf bunlar ve içinden çekip aldığım 3 kare fotoğraf.
Magnolialarımın lezzeti ise muhteşem ve de çok çok güzel oldu.
Tarif ise sevgili çok sevdiğim canım Hülya'mdan
misketlimonu.
Bizler çok beğendik sizlere de tavsiye ederim.
Süt reçeli apayrı bir lezzet katıyor benden demesi..
Süt Reçeli İçin Malzemeler:
1 Litre süt
1 Su bardağı toz şeker
1 Silme çay kaşığı karbonat
1 Paket vanilya "opsiyonel"
1 Silme çay kaşığı karbonat
1 Paket vanilya "opsiyonel"
Magnolia Malzemeleri:
1 Litre süt
4 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Yemek kaşığı un
4 Çorba kaşığı toz şeker
1 Kutu krema "200 ml"
Yarım su bardağı süt reçeli
1 Paket tam buğday unlu bisküvi veya "bebe bisküvisi"
2 Adet yerli muz
Yeteri kadar çilek
Tarif:
Magnolia yapımı için şayet hazırda süt reçelimiz yoksa işe önce süt reçelini pişirerek başlayalım.
Bunun için sütü derin tencereye alalım.
Orta ısılı ateşte kaynamaya başlayınca toz şekerini ilave edelim.
Şeker eriyince sütü ateşten alıp karbonatı ilave edelim.
Bu aşamada süt çok kabardığı için çok dikkatli olalım.
Kabarıp taşmaması için çırpıcı ile hızlı hızlı karıştıralım.
Kabarması durunca tekrar ateşe alıp ateşin ısısını en kısığa getirelim.
Bu şekilde uzun süre "2 saat civarı"kaynatmamız gerekiyor.
Arada sık sık karıştırarak kaynatalım.
Sütün kıvamı koyulaşıp rengi koyulaşmaya başladığında dibinin tutmaması için daha sık karıştıralım.
Çok katılaşmasına izin vermeden "soğudukça kıvamı koyulaşacak"isteğe göre vanilya ekleyerek bir iki taşım kaynatıp ateşin altını kapatalım.
Kavanoza alalım.
Buzdolabında bir hafta kalabilir..
Şayet bu süre içinde kullanılmaz ise uygun kaba alınıp derin dondurucu da daha çok uzun süre muhafaza edebiliriz süt reçelimizi..
Ve muhallebi tarifine gelince
Diğer bir tencereye sütü,toz şekeri,nişasta ve unu alalım.
Devamlı karıştırarak muhallebiyi pişirelim.
Kenara alıp ılınmasını bekleyelim.
Bu aşamada ara sıra karıştırarak ılınmasını bekleyelim.
Süre sonunda bir paket kremayı ve yarım su bardağı süt reçelini muhallebiye katıp mikser ile iyice özleşene kadar yaklaşık on dakika civarı karıştıralım.
Uygun cupları veya düz kare dikdörtgen bir borcamı hazır edelim.
Ben porsiyonluk olduğu için cup tercih ettim.
Her bir cupun tabanına robottan çekip un haline getirdiğimiz bisküviden yeteri kadar yaklaşık birer tatlı kaşığı koyalım.
Cupun kenarlarına ince dilimlediğimiz çilekleri aralıklı olarak koyalım.
Bisküvi kırıntılarının üzerine cupun yarısına gelecek miktarda muhallebisini dökelim.
Üzerine tekrardan birer tatlı kaşığı miktarı kırıntı bisküvi ile kaplayalım.
İnce dilim muzları ve çilekleri de bisküvilerin üzerine sıralayalım.
Kalan muhallebiyi dökelim cupların bitimine kadar gelsin muhallebi.
Üzerlerine tekrardan kırıntılı bisküvileri serpelim muz ve çilek dilimleri ile süsleyelim.
Soğuması için buzdolabına kaldırıp soğuduktan sonra servise sunalım.Afiyetle.
Sevgilerimle..
Merhabalar.
YanıtlaSilHer ne kadar başımıza bela edilen ve hepimizi perişan eden bu kahrolası Koranaya rağmen, yaşamın tadını ve tuzunu ortaya koyan bu leziz ve enfes paylaşımlarınız için elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
Sağlıklı, huzurlu ve Koranasız lezzetli ve enfes paylaşımlar dilerim. Selam ve saygılarımla.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil