Vişnap

Ispanaklı Sardalya Şinitzel..

2
Merhabalar..
Uzun zamandır sosyal medyayı ıskaladım bundan bloğumda az biraz nasibini aldı.
Bir önce ki paylaşıma baktım aradan nasıl da uzun zaman geçmiş bu zaman kavramı tabii bana göre uzun.!
Oysa arşivim yayınlanıp gün ışığına çıkmayı sizler ile buluşmayı bekleyen tarifler ile dopdolu.

Umarım bundan sonra yine yeniden eski heyecanımla kaldığım yerden devam ederim bloğumda tarif paylaşımlarıma.

Bu arada ara verdiğim instagrama da belki dönüş yaparım.
Her ne kadar sahtekar sayfa sahipleri ve onların çevirdikleri dolaplardan dolayı oraları sevmeyip soğusam da.!

Yine de bu kadar yozluğun içinde var olan ve benim onları takip etmekten keyif aldığım dürüst haysiyetli kaliteli sayfaların hatırına dönmeliyim sanırım..

Oysa bloğa hiç bir getirisi olmayan bir sosyal medya platformu instagram.
Üç kağıtçılığın kendi içinde bünyesinde prim yaptığı suni oluşumların malum kişilerden"hani al gülüm ver gülüm politikaları" ile rağbet gördüğü sevimsiz itici bir yer..!
Neden bu kadar tutuldu anladık anlamasına da hadi işin o derin mevzulu kısımları bize kalsın..! 
Oysa açıklaması çok kolay da,o açıklaması da bende kalsın.

Söyleyeceğim tek bir cümle bir başkalarına iki fazladan beğeni almak için türlü entrikalar çevirip gelene ağam gidene paşam demeler aşar bizi gülüm hem de fazlası ile aşar.
Bizler anamızdan bizler babamızdan dürüstlük ilkeleri alarak büyüdük yol aldık şu ömür denen hayat denen çetrefilli yolda çok şükür bin şükür..

Biz biz olalım az olalım ama hep olalım tertemiz olalım.


Malzemeler:
500 Gr sardalya
Taze soğanla kavrulmuş ıspanak "yeterince"
1 Adet yumurta
1 Kase panko veya "galeta unu"
1 Kase buğday unu
Tuz
 Kızartma yağı


Tarif:
Sardalyaların kafalarını ve kuyruklarını keskin bıçakla kesip atalım.
İç organlarını ayıklayıp yıkayalım ve süzgeçe alalım.
Orta kılçıklarını balıkları zedelemeden çıkartalım.

Balık çok taze olursa o orta kılçıklar çıkmamakta inat eder tıpkı benim sardalyaların inadı gibi:)
Balığa zarar vermemek adına zorlamayalım.
Balıklı menümüzü yapmayı ertesi güne bırakalım.

Göreceğiz ki ertesi günü o inatlarından eser dahi kalmayıp daha kolay çıkıyor orta kılçıklar:)
Niye bunları yazdım çünkü bayağı bir inat yapmıştım o an o dün o kılçıklara karşı ama yenilen ben oldum.
Ondan dolayıdır yazışlarım:)

Ve nihayet bir nevi sardalya kuşu da diyeceğimiz kolay tarif geldi geliyor aşağıda:)

Temizlenip ayıklanan fileto sardalyaları hafif tuzlayıp kenara alalım.
Ispanakları bildiğimiz klasik usulde ayıklayıp doğrayıp ince doğranmış taze soğanla yarı diri kıvamda soteleyelim.
Tuzunu ve karabiberini katıp harmanlayalım.
Ilınması için kenara alalım.

Bir kaseye yumurta kırıp çırpalım diğer bir kaseye panko veya galeta unu koyup hazırlayalım.
Bir üçüncü kaseye de buğday unu koyalım.

Elimize aldığımız tek bir fileto sardalyayı kelebek şekli açalım,üzerine kavrulmuş ıspanağı yeterince koyup yayalım.
Diğer ikinci fileto sardalyayı yeşilliğin üzerine kelebek şekli ile kapatıp hafif elimizle bastıralım.
Bütün sardalyalar bitene kadar bu işlemi yapalım.

Sardalya kuşlarını teker teker önce buğday ununa sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak panko kırıntılarına bulayıp tepsiye sıralayalım hepsini.
Bol kızgın derin yağda nar gibi olana kadar kızartalım ve kızaran sardalya kuşlarını  kağıt havlu üzerine alalım.
Bol yeşil salata eşliğinde sıcak olarak servise sunalım.Afiyetle..
Sevgilerimle..



















2 yorum: Leave Your Comments