Görele'den sevgiler selamlar olsun özü sözü bir olan güzel yüreklere.
Yürek demişken bir de nefis tereyağlı bir yürek kavurması tarifi gelsin arşivimden.
Yapılışı hem kolay hem de fiyat olarak çok çok uygun bir lezzet.
Tabii benim gibi öncesi tavuk ve tavuğun ciğerini,yüreğini sevmek şart:)
Ah İstanbul ah ah ah ki ne ah iki yakan bir araya gelmesin İstanbul..
Ciğer tavuk yürek derken bu İstanbul'a isyan nereden çıktı dersen aklımdan hiç çıkmıyor ki İstanbul'a olan gönül koyuşlarım.
Bu sitemim isyanım buralar da daha da şahlanıyor coşuyor coşuyor.
Yoruyor beni oralar,Görele ise huzurun derya denizi..
Ondandır arada buralara kaçışlarım inzivalara çekilişlerim..
Malzemeler:
Yarım kg tavuk yürek
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı fındık yağı
1 Kahve fincanı dolusu irice doğranmış karışık biber "kırmızı kapya,yeşil,sarı"
Taze soğan
Bir çay kaşığı garam masala
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı kekik
1 Kahve kaşığı tuz
Tarif:
Tavuk yüreklerin fazlalıklarını kesip atalım ve tam ayırmadan ortadan ikiye keselim.
Bir kaç su yıkayıp son suyunda yarım saat kadar bekletelim ki kan pıhtıları rahat temizlensin.
Tekrardan sudan geçirip süzgeçe alalım süzülsünler.
Tavaya tereyağı ve fındık yağını alıp eritelim.
İçine irice doğradığımız karışık biberleri katıp hafif pörsüyene kadar söteleyelim.
Üzerlerine süzgeçte ki yürekleri katıp arada karıştırarak orta kısık ateşte sotelemeye devam edelim.
Pişmesine yakın irice doğradığımız taze soğanları katıp baharatlarını ve tuzunu ilave edelim.
Yürek kavurma saldığı suyu çekip yağına kaldığında ateşin altını kapatalım.
Üzerlerine maydanoz doğrayıp sıcak olarak servise sunalım.
Servisi için:Pilav veya patates kızartması eşliğinde lavaş üzerinde yanında piyazlık doğranmış kuru soğanla sevenleri için harika bir lezzet olur.Afiyetle..
0 yorum:
Yorum Gönder