Vişnap

Mayonezli Pırasalı Poğaça.

0

Giresun Görele'den sevgiler selamlar ve de merhabalar.

Yaklaşık 10 gündür netten uzak inzivaların en huzuruyla geçiyor günler.
Bir süre daha var streslerden uzak huzur dolu günler için.
İSTANBUL'dan uzak kalmak huzurun en büyük kaynağı offf yaa imkanlar olsa da ahh İki yakan bir araya gelmeyesi İSTANBUL senden hep uzak kalsak.
Sadece özlediğimiz de bir iki günlüğüne gelip hasret gidersek sonrası yine yeniden senden uzakta  yılın 363 günü.!

Bugünün tarifi burada köy pazarında kadınların sattığı görüp aldığım doğal pırasalar ile yaptığım poğaçalar.
Ama yine şehirliğim tuttu tutup içine hamuruna mayonez kattım.
Güzelde oldu.<3
Malzemeler:
Yarım paket yumuşak margarin "125 gr"
Yarım ufak su bardağı sıvı yağ
1 Ufak çay bardağı mayonez
1 Çay bardağı yoğurt
1 Adet yumurta "akı içine sarısı üzerine"
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Yemek kaşığı sirke
1 Ufak su bardağı mısır unu
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar elenmiş buğday unu
"hamurun kıvamı hafif ele yapışan yumuşaklıkta olana değin buğday unu"

İç Malzemeler:
Sıvı yağ "1-2 yemek kaşığı
Pırasa
Karabiber,kırmızı pul biber,tuz  "1'er çay kaşığı"
1 Yemek kaşığı mayonez

Üzeri İçin Malzemeler:
Yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Tarif:
İç harç için pırasaların bir üst katmanını soyup yıkayıp incecik kesip kıyalım.
Sahana bir yemek kaşığı sıvıyağ alıp içine pırasaları katıp kısık ateşte yarı diri kıvamda kalana değin soteleyelim.
Tuzunu ve baharatlarını katıp ılınması için kenara alalım.
İç harçımız iyice soğuyunca içine bir yemek kaşığı mayonez katıp harmanlayalım.

Poğaçanın hamuru için karıştırma kabına hamur malzemelerini alalım."yumuşak margarin sıvı yağ,toz şeker tuz,kırmızı pul biber,sirke yoğurt mayonez,yumurta akını" katıp kaşıkla iyice karıştıralım.

Üzerine mısır ununu ilave edelim,kabartma tozunu katalım.
Eleyerek ve kontrollü olarak buğday ununu ilave edip bir yandan elimizle yoğuralım.
Poğaça hamuru oldukça yumuşak hafif ele yapışacak kıvama gelince un ilave etmeyi keselim.
Üzerini örtüp yarım saat dinlendirelim.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
Dinlenen hamurdan  mandalina boyutunda parçalar koparıp avuç içi ile açarak yuvarlak şekil verelim.
Orta kısmına mayonezli pırasalı iç harçtan yeteri kadar koyup yuvarlayarak kenar kısımları kapatalım.
Fırın tepsisine sıralayalım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpelim.

190 dereceye ayarlı ön ısıtma yaptığımız sıcak fırına atıp alt üst nar gibi kızarana kadar pişirelim.Afiyetle..
Sevgilerimle..




0 yorum:

Yorum Gönder