Bir önce ki ramazandan bu yıl ki ramazan ayına erdik.
Rabb'ime binlerce şükürler olsun ve tekrarlarını görmeyi yaşamayı nasip etsin.
"AMİN AMİN AMİN"
Tüm MÜSLÜMAN aleminin Ramazan'ı Şerif'i hayırlı olsun.
Bolluk bereket barış getirsin on bir ayın sultanı Ramazan ayı..
Bugünün tarifi aşağıda yazdığım kıymalı mantar dolması..
Malzemeler:
Yarım kg irilerinden kestane mantarı
1 Yemek kaşığı fındık yağı+bir yemek kaşığı tereyağ "eritilmiş"
100-150 Gr kıyma
1 Adet küçük boy kuru soğan
1 Adet yeşil sivri biber
1 Adet küçük boy domates
1'er Çay kaşığı tuz,karabiber,kırmızı toz biber
Kaşar peynir rendesi "üzeri için"
Tarif:
Kuru soğanı ince yemeklik doğrayıp bir yemek kaşığı+bir yemek kaşığı fındık yağ ile soteleyelim.
İnce doğradığımız yeşil sivri biberi katıp sotelemeye devam edelim.
Kıymasını ilave edip renk değiştirene kadar kavuralım.
İnce doğradığımız domatesi katıp pişirmeye devam edelim.
Baharatlarını ve tuzunu ilave edip karıştıralım.
Kenara alalım ılınsın.
Bu esna da kestane mantarların dış kabuklarını soyup saplarını çıkaralım.
Mantarların tüm dış yüzeyini erittiğimiz tereyağ ile yağlayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 180 derece ısılı sıcak fırında yarı ön pişirme yapalım.
Dışarı aldığımız her bir mantar çanağına hazırladığımız kıymalı harç ile tepeleme olarak dolduralım.
Üzerlerine kaşar peynir rendesi serpip üzerlerine azar miktarda kırmızı toz biber serpelim ve tekrardan fırına atalım.
Kaşar peynirler eriyene kadar fırında tutup tam pişme sağlayalım.
Pişme sonunda kıymalı mantar dolmalarını sıcak olarak servise sunalım.AFİYETLE..
İsteğe göre fırına verdiğimiz kıymalı mantar dolmalarına salçalı su ilavesi de yapılır.
Ben mantarın suyla temasını tercih etmediğimden salçalı su vs kullanmıyorum..
Sevgilerimle..
Harika bir görüntü. Ben de bugün karışık etli kabak ve yaprak dolması pişirdim ama bizim dolmalar sizin ki gibi muhteşem değiller. Ellerinize sağlık. Hayırlı Ramazan'lar olsun inşallah.
YanıtlaSil