Balık salatası için her hangi pişmiş bir balık ve diğer yeşilliklerin olması yeterlidir.
Salata yapmak için ister kalan balıkları değerlendirmek adına isterseniz özel salata yapmak için balık pişirmeniz ve o balığın soğuk olması yeterlidir.
Bu hafta sanırım 3 kere balık yedim üçü de palamut balığıydı.
Öylesine çok özlemişim ki bütün bir yaz boyunca hala doymadım balığa. Bu akşamın yemeği yine balık yine palamut bu defa ki pilaki olarak yer alacak sofrada.
Hahh işte aşağıda ki bademli balık salatamda dün yarısını yiyip kalan diğer yarısını bitiremediğim palamut balığı onu salataya dönüştürdüm.
Bu tarz tarifler ile o canım güzelim balıklar da ziyan olmayıp değerlenmiş oluyor.
Hani derseniz kalan balığı ertesi günü soğuk olarak yesene yok sevmiyorum soğumuş sade balığı.
Biraz sızma zeytinyağ taze limon suyu vs ile tadı lezzeti muhteşem oluyor.
Ondan dolayı malzeme listesinin de ölçü vermedim.
Balığınızın miktarı ölçüsünde malzemeleri kendi damak tadınıza göre ayarlarsınız.
Malzemeler:
Balık "palamut"
Taze soğan
Kırmızı soğan
Roka
Dereotu
Lavaş cipsleri
File badem
Kara biber
Sos Malzemeleri:
Taze limon suyu
Sızma zeytinyağ
Sirke
Nar ekşisi
Tuz
Kırmızı toz biber
Hardal
1 Diş sarımsak
Tarif:
Palamut balığını balıkçıda temizletip dilimletip alalım.
Eve geldiğimizde bir kaç su yıkayıp kanlarının çıkması için 10/15 dakika arada bir iki defa suyunu değiştirerek suda bekletelim.
Süre sonunda süzgeçe alıp tuz serpip süzdürelim.
Balıkları bol kızgın sıvı yağda kızartalım.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirelim.
Kılçıklarını,derilerini ayıklayıp hafif iri parçalara bölelim.
Soğuması için kenara alıp bekletelim.
Bu arada salatası için diğer hazırlıkları yapalım.
Rokayı,taze soğanı,dereotunu yıkayıp kuralayalım ve dilediğimiz boyda keselim.
Kırmızı soğanın kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayalım.
Sosu için kaseye bir diş ezilmiş sarımsak,sızma zeytinyağını,taze limon suyunu,sirke,nar ekşisi,kırmızı toz biberi,tuz ve hardalı koyalım ve çırpıcı ile iyice çırpıp karıştıralım.
Salata tabağına lavaş cipslerini,doğranmış rokaları,taze soğanları,piyaz doğranmış kırmızı soğanları yayalım.
Üzerlerine hafif iri parçalara böldüğümüz palamut balıklarını ilave edelim.
File bademlerini,karabiberini serpelim.
Hazırladığımız salata sosunu bademli balık salatasının üzerine eşit olarak dökelim.
İnce kıydığımız dereotlarını serpelim ve karıştırmadan bir saat civarı dinlenmeye bırakalım ki sosunu iyice içine çeksin.
Daha sonrası servise sunalım.AFİYETLE.
Sevgilerimle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder