Bir kedi gelir seni yerinden eder.
Bunlar bir değil iki değil sanırsın evin kedileri hangi camı açık görseler içeri damlıyorlar.
Davetsizliğin arsızlığın bu kadarına da pes dedim ve sonunda o camlara tel takıldı.
Takıldı sineklikler ama orası benim mutfak ile alakalı bütün fotoğraflarımı çektiğim alandı.
Artık eskisi gibi rahat çalışamaz oldum ışık açısından beni bayağı zorluyor.
O kediler ise yine damda tepede turluyorlar içeri girmek için.
Ev de olmadığım zamanlar mutlaka camları kapatıp gidiyorum gideceğim yerlere..!
Yok yoksa eve döndüğüm de talan olmuş bir mutfak ile karşılaşmam mutlaka ve mutlaka kaçınılmaz son olur.
Bu sıcakta tuttum yine poğaça yaptım akşam üzeri çayı ile yensin diye.
Güneşin ısısı fırının ısısı sanırsın mutfak alev aldı yanıyor:))
Malzemeler:
2 Yemek kaşığı tereyağ"tepeleme"
Yarım su bardağı sızma zeytinyağ
1 Adet yumurta"akı içine sarısı dışına"
2 Yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Kahve kaşığı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
3 Yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane
3 Yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
3 Adet büyük boy havuç +2 yemek kaşığı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 Kase beyaz peynir
Çörek otu
Tarif:
Havuçları yıkayıp kabuklarını soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
Sahana 2 yemek kaşığı sıvıyağı alıp havuçları ilave edelim.
Yarı diri kalacak kıvamda arada karıştırarak soteleyelim.
Kenara alıp iyice soğumasını bekleyelim.
İç malzemesi için beyaz peyniri çatal ile iyice ezelim ve ince kıydığımız maydanoz ve dereotundan birer yemek kaşığı ilave edip harmanlayalım.
Diğer yanda hamur yoğurma kabına oda ısısında ki tereyağı,sızma zeytinyağı,sirke,yoğurt,yumurta akını alalım.
Tuzunu ve toz şekerini ilave edelim.
Kabartma tozunu,karbonatı ve eleyerek ununu kontrollü bir şekilde ilave ederek bir yandan elimizle yoğuralım.
Poğaça hamurunun kıvamı yumuşak hafif ele yapışacak kıvama gelip kendini topladığında ince kıydığımız maydanoz ve taze naneden ikişer yemek kaşığı ilave edelim.
Sotelenip soğuyan havucu da ilave edip hepsini birden tekrardan yoğuralım.
Hamurun kıvamına göre gerekirse az az kontrollü olarak yine un ilave edelim.
Hamur elimizi bıraktığında un ilave etmeyi bırakalım.
Yoğurduğumuz poğaça hamurun üzerini örtüp hava sıcak olduğundan buz dolabında yarım saat civarı dinlendirelim.
"Unu fazla ilave etmemeye dikkat edelim yoksa tıkız sert poğaçalar olur."
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim buzdolabından poğaça hamurunu alalım.
Mandalinadan az büyük parçalar koparıp avuç içimizle bastırarak yuvarlayalım.
Orta kısmına peynirli harçtan yeteri kadar koyup klasik poğaça olan yarım ay şeklin de kapatalım.
Kenarlarını çatal ile bastırarak iyice kapanmasını sağlayalım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp orta kısmına çörek otu serpelim.Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
180/190 Derece ısıya ayarladığımız sıcak fırına atıp alt üst konumda nar gibi kızarana kadar pişirelim.
İlk sıcağı çıktıktan sonra yanında istediğimiz içecek ile servise sunalım..AFİYETLE..
SEVGİLERİMLE..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder