Sıcak yaz günlerin de bir salata sebzeli herhangi bir pilav varsa bir de zeytinyağlı yemek en güzel en nefis menü seçeneği bence.
Bugün mutfakta menü biz de çoban salata,zeytinyağlı barbunya ve aşağıda ki enfes arpa şehriye pilavı vardı.
Ben içecek olarak şalgam suyu tercih ettim"niye tercih ettiysem"laf aramız da genelde pek sevmem.
Malzemeler:
1 Su bardağı arpa şehriye "250 gr"
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Su bardağı et suyu
3 Yemek kaşığı kurutulmuş karışık sebze
1 Kahve kaşığı tuz
Tarif:
Tereyağını pilav tenceresine alıp eritelim.
İçine arpa şehriyelerini ilave edip rengi açık kahve rengi olana değin sık sık alt üst edip karıştırarak kavuralım.
Kavrulan arpa şehriyelerin üzerine sıcak et suyunu verelim.
Karışık sebze kurularını ve tuzunu ilave edelim.
Önce bir taşım kaynatıp sonrası ateşi en kısığa getirip kısık ateşte pilav suyunu iyice çekene kadar pişirelim.
Tenceresin de 10/15 dakika demlendirelim.
Sıcak olarak yanında meyve suyu,ayran vs eşliğinde servise sunalım...AFİYETLE..
SEVGİLERİMLE..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder