27 Haziran 2018

Dana Gerdan Tandır Kebap.

Merhabalar..
Yapılışı kolay tadı lezzeti efsane bir et yemeği yemekten ziyade kebap demek daha uygun olur.
Yeter ki tandır yapacağımız et kemikli ve de en önemlisi yağlı olsun ki efsane tadı parmakları yedirtsin.

Haydi kolay tarife geçelim.
Malzemeler:
2 Kg civarında kemikli dana gerdan
Tuz
Baharatlar "kekik,kırmızı pul biber,karabiber"
Tarif:
Kemikli gerdan eti veya herhangi bir başka bölümü de olabilir yeter ki etin üzerin de yağ olsun.
Tamam sevmiyor olabilirsin yağını yerken ayır çıkar ama pişirirken lütfen izin ver de o sevmediğin yağları kat o yumuşak yağlar ete lezzetini katsın.

Tamam anlaştık mı.?

Önce kemikli gerdan etini tencereye al üzerine geçecek miktarda bol soğuk su koy.
Arada suyunu değiştirerek bu işlemi bir kaç defa yap yap ki etin kanlı suyu iyice çıksın.

Kalın tabanlı çelik tencereyi alt dolaptan al.
İçine süzdüğün eti koy içine hiç su ilave etmeden ocağa oturt tencereyi.

Yüksek ateşte biraz tut mühürlensin.
Et tabana yapışmaya başladığında ocağın kahve gözü olan en küçük kısmına al ve ateşini de en en kısığa getir.
Kısık ateşte uzun süreli pişmeyi başlat.
Yarı pişme kıvamında iken tuzunu kat.
"Et saldığı suyu çekip cızırdamaya başlayana kadar pişir.
Bu pişme anında mümkün mertebe tencerenin kapağını açmamaya dikkat et.

"Yaklaşık 3 saat civarı yeterli geliyor.
Taa ki etler kemiklerinden kendiliğinden ayrılıp etler dökülüyor kemikler elinde kalıyor.
İşlem tamamdır sıcak olarak baharatlar eşliğinde ve yanında nefis tereyağlı pilav ile servise sun.
AFİYETLER OLSUN..










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder