24 Nisan 2018

Kök Sebzeli Kış Çorbası..


Merhabalar..
Tamamı vitamin full şifa deposu bir nefis çorba.
Üstelik yapımı da su gibi kolay.
Haydi kış sebzeleri bitmeden hazır çarşıda pazarda varken hemen yapalım sevdiklerimize içsinler şifa dolsunlar.
Malzemeler:
1 Adet havuç
1 Adet kereviz
1 Adet patates
3/4 Adet yer elması
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Kaşık buğday unu
1 Çay kaşığı tuz
 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı toz kırmızı biber
Et veya tavuk suyu
Maydanoz "üzeri için"
Tarif:
Kök sebzelerin hepsini ayıklayıp kabuklarını soyalım ve irice doğrayıp kararmamaları için su dolu tencereye alalım.

Diğer tarafta çorbayı pişireceğimiz tencereye tereyağ ve fındık yağını alıp eritelim.
İki kaşık unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Doğradığımız kök sebzeleri sudan süzüp tencereye alalım bir iki çevirip kavuralım.
Üzerine tamamı et suyu veya yarı et suyu  yarı sade su koyup arada karıştırmak sureti ile pişmeye bırakalım.

Tuzunu ilave edip blenderdan geçirelim ve isteğe göre üzerine yaktığımız kırmızı pul biberli toz kırmızı biberli tereyağ ile sıcak olarak servise sunalım.Maydanoz yaprakları da isteğe bağlı olarak ilave edelim.AFİYETLE.. 

SEVGİLERİMLE..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder