20 Nisan 2016

Zeytinyağlı İç Bakla

Merhabalar.
Semt pazarlarına ne zaman gitsem kendimi kaybediyorum.Tezgahlarda ki olanca sebze ne varsa hepsini almak almak istiyorum.Tabii bu imkansız bir haftada aldıklarımı bitirmek neredeyse mümkün değil.Bu seferde gözüm alamadıklarım da kalıyor.Ondan dolayı pazarlara gitmeyim marketten alayım alacaklarımı desem de o pazarların renkleri hengamesi gibi olmuyor keyif almıyor alamıyorum.

Bu hafta iç baklaları sultani yaprak bezelyeleri görünce önceliği onlara verdim ama benim aklım her ne kadar mevsimi geçiyor olsa da pırasalarda kaldı artık haftaya son bir kere daha alırım onu da:)
İç bakla böyle bol dereotlu bayılırım öyle çok çok severim ki sabah kahvaltısında peynir zeytin yerine dahi yerim.

İç bakla ve sultani bezelyeyi birer kilo aldım, bir kısmı ile iç baklalı dereotlu pilav yapmayı düşünüyorum.Sultani bezelyenin yolu tabii ki yöresel lezzetten geçecek:)Çünkü en lezzetli hali bence..
Malzemeleri:
500 Gr taze iç bakla
1 Adet orta boy kuru soğan
 2 Sap taze soğan
Yarım demet dereotu
1 Kahve kaşığı toz şeker
1 Kahve kaşığı tuz
1 Kahve kaşığı un
1 Çay bardağı sızma zeytinyağ
1 Çay bardağı su
Tarifi:
Ayıklanmış olarak aldığımız iç baklaları yıkayalım süzelim.Ortalarına bıçakla çizik atalım.Kuru soğanı yemeklik doğrayalım.Taze soğanları ayıklayıp kabaca doğrayalım.Dereotunu ayıklayıp irice doğrayalım.

Kuşaneye iç baklaları kuru ve taze soğanları,toz şekeri,sızma zeytinyağını alalım.Ununu ve tuzunu serpelim,suyunu ilave edelim.Kaşıkla hafifçe alt üst edip karıştıralım.Su miktarı iç baklaların üzerini hafif geçsin.Ortadan kısık ateşte hiç kaşık vurmadan arada tencereyi sallayarak baklalar yumuşayana kadar pişirelim.Tenceresinde soğutup dinlendirelim.

Servis tabağına veya borcama alıp üzerine bol dereotu doğrayıp serpelim yanında yoğurt ile servise sunalım.
Dünden beri az buz değil bayağı çok şaşkınım.Çok isteyip tüm kalbimle ruhumla benliğimle o kadar çok istiyordum ki ani oluşan bir gelişimle dileğim isteğim oldu inanamadım bir an için acaba dedim hala şaşkınım.

Şimdi de düşünüyorum acaba sonuç iyi mi olacak kötü mü onu da bilemiyorum.
Hayırlısı diyeyim yüce Rabbim tüm iyi kullarına güzellikler yaşatsın kötü kullarını da ıslah etsin.
Sevgilerimle hoşça kalın..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder