25 Nisan 2016

Pandispanya Kek

Merhabalar.
Akşamdan yapmayı planladığım işleri kenara alıp hiç aklımda olmayan işler ile güne devam ettim bugün gün boyunca.

Oysa ben neler yapmayı aklımdan geçirmiştim.!

Mesela arkadaşımla Anadolu Kavağı'na gidelim istedim olmadı benim canım arkadaşımın geceden Şile'ye gittiğini unutmuşum aradım arar aramaz aklıma geldi Şile'ye gittiği.
Ben de attım kendimi mutfağa bir sürü lezzetler yaptım yaptım sonra da yorulduğumu farkettim.Mola verme zamanım gelmiş boş boş oturup vakit geçirmekte bana göre olmadığı için geçtim bloğumun başına.

Yaptıklarımın bir kısmının tariflerini yazmaya başladım ki dışarıda bahçede oturup yaza başlangıç yapan komşularımın cıvıl cıvıl sesleri geldi kulağıma.Ahhh ben de gitmeliyim yanlarına bir kahve içmeliyim dedim ama gitmedim gidemedim zira tariflerimi yazmayı kafama koyduydum.^^ 
Malzemeleri:
3 Adet yumurta
3 Türk kahve fincanı toz şeker
3 Türk kahve fincanı un
1 Türk kahve fincanı su
1 Paket kabartma tozu
Çay kaşığı ucu ile karbonat
Bir kaç damla limon suyu
Tarifi:
Kek malzemelerinin hepsi oda ısısında olması için 15/20 dakika önceden dışarı çıkartıp bekletelim.
Karıştırma kabına yumurtaları kırıp toz şekerle köpük köpük olup krema kıvamı alana kadar mikserin yüksek devri ile çırpalım.Suyunu ilave edip çırpmaya devam.
Üzerine ununu,kabartma tozu ve bir fiske karbonatı eleyerek ilave edip üzerine bir kaç damla limon suyunu döküp mikseri bırakıp kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştıralım.Hava kabarcıkları çıkmaya başladığında karıştırma işlemini bırakalım.

Kek kalıbını yumuşak margarinle yağlayıp her tarafına gelecek şekilde eleyerek un serpelim fazlalığını silkeleyelim.Kek harçını içine boşaltıp tezgaha bir kaç kere vuralım kalıbı her tarafı eşit kabarması için.170 derece ısıya ayarladığımız soğuk fırına atalım.

İlk 20/25 dakika asla fırın kapağını açmayalım.Kabarıp kalıbın kenarlarından ayrılmaya başlayan keki kürdan testinden sonra dışarı alıp nihale üzerinde ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim.
Daha sonrası servise sunalım çay yanında veya soğuk limonata,sıcak veya soğuk süt meyve suları eşliğinde tercih size kalmış.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Şimdi gelelim neden üzerine pudra şekeri serpip çilek dilimleri ile süslediğim kısmına.Laf  aramızda kimseler duymasın kekim kalıba yapıştı iki minik parçası kalıbın tabanında kaldı ben de tuttum onları tekrardan usulca spatula ile alıp kopan yerlerine yapıştırıp her tarafına serptim pudra şekerlerini baktım yapıştırdığım kısımlar yine oradan gözüme battı tuttum bu sefer de çilekleri dilimleyip kamufle ettim.Oldu vallahi daha da şık güzel oldu sunumu iyi ki yapışmış kekim kalıba dedim kendime söyledim.Yoksa asla bu şekil sunum yoktu aklımda.Neyse artık biraz ara verip sohbetime diğer tarifimi yazıp arşive atayım bunu da hemen yayına vereyim bu arada.Sevgilerimle bol güneşli bol aydınlıklı bol mutluluk dolu günleriniz olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder