Vişnap

Hamsili İç Pilav.

0
Merhabalar.
Bir gece öncesi ertesi güne hazır olsun diye orta kılçıklarını temizlediğim hamsilerim vardı.Benim aklımda olan ya omletini ya da mücverini yapmaktı.Bilmem birden karar değiştirdim acaba hamsili pilav mı yapsam diye.

Birde benim bazı huysuzluklarım vardır hamsilerin kuyruklarını bir tek parçası dahi kalmamacısına temizlediğim gibi bir de sırtlarında ki o kılçık uzantısını illa çıkartırım bu sefer de hamsilerin bütünlüğü bozuluyor bir hamsi ikiye ayrılıyor dolayısı ile:)
Yani ayrı ayrıydı hamsiler ben onları nasıl alt üst döşeyip pilav yapacaktım ki yaparım yapmasına el oyalar ama ben üşendim işin açığı.Tuttum ciğerli etli tavuklu iç pilav yapar gibi parça hamsili iç pilav yaptım.Ve de gayette güzel oldu tembel işi hamsili iç pilavım.Belki de bundan böyle arada bu tür yaparım.
Malzemeleri:
500 Gr hamsi
1 Su bardağı pirinç (300 gr)
1 Buçuk su bardağı sıcak su
3 Adet orta boy kuru soğan
2 Yemek kaşığı tereyağ+1 Yemek kaşığı fındık yağı
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Tatlı kaşığı yeni bahar
 1 Çay kaşığı karabiber
 1 Tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Çeyrek demet dereotu
Tarifi:
Bir bardak pirinci ayıklayıp sıcağa yakın ılık su ile tuz da katarak beklemeye alalım.Kuş üzümlerini de ayıklayıp sıcağa yakın ılık su ile bekletelim.Kuru soğanları ayıklayıp yemeklik doğrayalım.Pilav tenceresine aldığımız tereyağ eriyip ve kattığımız fındık yağ ile dolmalık fıstıkları da katarak soğanlar karamelize olana kadar kavuralım.

Baharatlarını,toz şekerini ve tuzunu katalım.Dinlenen pirinçlerimizi bir kaç kere yıkayıp süzdürelim.Kavrulan soğanlara ilave edip pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım.Bir buçuk su bardağı sıcak suyunu verip önce bir iki taşım yüksek ateşte pişirelim.Sonrası ateşin altını en kısığa getirip pilavın pişip demlenmesini bekleyelim.

Bu arada ayıklayıp orta kılçıklarını da çıkartıp yıkayıp süzdürdüğümüz hamsileri tuzlayıp unlayıp unlarını süzgeç fazlası ile silkeleyerek bol yağ koyduğumuz tavada kızartalım.Kızaran hamsileri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarından süzdürelim.Ve suyunu hafif çektiğin de iç pilavımıza katalım hamsileri ve alt üst edip harmanlayalım.Pişip demlenmesini bekleyelim.Ateşin altını kapatıp iç pilavın ilk sıcaklığı çıkınca ince doğradığımız dereotlarını katıp alt üst edip servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Günleriniz "AŞK" ile dolu dolu geçsin,sevgilerimle.












0 yorum:

Yorum Gönder