24 Ocak 2014

Hamsi Ançuez Yağlı.

Merhabalar sevgiler,selamlar.
Ahh ahhh bu hamsiler elime düşmeye görsünler onları bir güzel değerlendiriyorum ki miss misss lati lokum tadın da lezzetler elde ediyorum.Bizler ailecek sonuçtan pek bir memnunuz da acaba hamsiler benden memnunlar mı?:/
Bu sefer de tuttum hamsileri ançuez yapmak için tuzladım yağladım ançuez olacağı zaman da bir güzel ezip püre olarak kimi salatalarıma sos olarak katacağım, kimi de bütün bırakıp limonlayıp salatalarımı, spagettilerimi,pizzalarımı şenlendireceğim hamsi ançuezlerimle:/
Malzemeleri:
1 Kilo hamsi
Yarım çay bardağı tane karabiber
350 /400 Gr kaya tuzu
Sızma zeytin yağı
Tarifi:
Hamsilerimizi güzelce kafalarını kopartıp orta kılçıklarını da çıkaralım.Temiz suyu çıkana kadar defalarca yıkayalım su da bekletelim olan kanı iyice çıksın.Süzgece alıp süzdürelim.Hamsilerimizi genişçe kevgire koyup  hamsileri bol kaya tuzu ile  her tarafları kapanırcasına tuzlayalım.Kevgiri de bir tasın üzerine yerleştirelim.Saldığı suların süzülmesi için.Bu şekil de serin bir ortam da 1 hafta 10 gün bekletelim.Bu süre sonun da hamsilerimiz tuzla iyice pişiyorlar.Süre bitiminde tuzda bekletip pişirdiğimiz hamsilerimizi bol su ile bir kaç defa yıkayalım fazla tuzlarından arındırıp,süzelim.
Cam kavanoza dizelim hamsi filetolarımızı aralarına da tane karabiberlerimizi serpiştirelim.Üzerlerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edelim kapatalım kavanozu.Tahmini bir hafta sonra yemelere hazırdır hamsi ançuezlerimiz.
Sevipte bu tür lezzetleri yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun.
Sevgi ile mutluluk ile kalın.Yüzünüzden tebessümler,sofranızdan bereketler hiç eksilmesin çoğalsın.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder