02 Aralık 2012

Zencefilli,Tarçınlı Kekimiz...

Geçenler de yaptığım kekim arşivimde bekletip duruyordum.Nasıl ki laptopum geldi artık oradan  gün ışığına çıkma vakti deyip çayımı da demledim.Evde de yalnızım, tam bloğa yazma vakti deyip geçtim bilgisayarımın başına:)
Bu nefis keklerden de üç dilimi kalmış nasılsa.Onlarla da vedalaşayım artık,değil mi?
Malzemeleri:
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı fındık yağı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket elenmiş kabartma tozu
Yarım su bardağı fındık kırığı
1 tatlı kaşığı tarçın
1  çay kaşığı toz zencefil
3 veya 3,5 su bardağı elenmiş  un
(Kek hamuru boza kıvamında olacak )
Tarifi:
Derince kasede önce toz şekerimizle yumurtalarımızı iyice çırpalım köpük köpük olsunlar.Sonrasında fındık yağını,sütü,yoğurdu,zencefili,tarçını katıp iyice karıştıralım.Ununu da katalım elenmiş kabartma tozu ile beraber usul usul  ilave edelim.Kıvamı koyu boza gibi olsun.Una buladığımız fındık kırıklarını da en son aşamada katıp hafifce karıştıralım.Kek hamurumuzu margarinle yağlayıp unladığımız kek kalıbına boşaltalım.Ben soğuk fırına atıyorum keklerimi her zaman.İlkin de 160 derece de kabarana kadar pişirelim sonrasında fırının ısısını 175 dereceye  çıkartalım.Ve  asla ilk  başlarda kabarsa dahi fırınımızın kapağını açmayalım.Söner puufff diye.
Afiyetle sıcak sıcak yiyelim yanında demli bir çay ile veya sıcacık sütte olabilir.Tercih sizlere kalmış.Ama ne olursa olsun ilk sıcağınla illa ki bir iki dilimini yemek lazım der ve sevgilerimi yollarım hepinize.



28 yorum:

  1. afiyet olsun canımmm:)harikaaa görnüyolar.eminim lezzetleri de harikadır:) Bu arada gözün aydınnn:)laptopuna kavuşmana çooook sevdindim.Maşallah.Sevgilerimle canımmm:)

    YanıtlaSil
  2. Zencefil ve tarçın müthiş ikili ellerinize sağlık afiyet bal şeker olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımmm miss gibi mutfağa yaydığı tarcın,zencefil kokuları dahi sabırsızlandıyor insanı.Sevgiler...

      Sil
  3. Vişnap'ım şeker parem negzel tarifler ekliyorsun diyetteyiz diyemi yapıyorsun bunları :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh haaa Senemciğim senin tariflerinin yanında benim tariflerim ne ki canımmm Diyete hayır dedirten tarifler bunlar:))

      Sil
  4. bu kek eminim çok güzel kokuyordur :))
    miis miiis...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık tarçın kokusu buralara kadar geldi.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Miss gibi kokularıyla kek harika, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Feraycığımmm çok teşekkürler ...

      Sil
  7. Son bir saattir açtığım blogların hepsinde birbirinden albenili kek, pasta tarifleri var. Dayanılacak gibi değil. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhan bey çok teşekkürler.Yakında lakerdalarımı denemeye başlayacağım.Bugüne kadar fırsat bulamadık .

      Sil
  8. Kek nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. zncefil ,tarçın bir arada nefis oluyor,eline sağlık vişnapım,mis mis..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reyhan'ım çok çok öperim seni canımmm teşekkürlerimle sevgilerimi yolluyorum...

      Sil
  10. Eline sağlık vişnapım kokusu mis gibi olmuştur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ege'mmm hem de nasıl canımm çok teşekkürler,sevgiler

      Sil
  11. Bende de bir zencefilli kek tarifi var. Aynen böyle sıkı bir dokusu oluyor nedense, şöyle diğer kekler gibi pofur pofur olmuyor. Vardır elbet bir nedeni:) Ellerine sağlık Vişnecim, tadını tahmin ediyorum zira..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinde ki malzemelerinden dolayıdır canım .Hemen bakıyorum senin de tarifine .Canımmm sevgiler

      Sil
  12. Canım benmi farkedemedim sayfan çok güzel olmuş:)
    yakışır gülüme.
    ellerine sağlık kekin kokusu banadek geldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım lezzetim beğenmene çok sevindim.Çok teşekkürler ,sevgilerimle canımmmma

      Sil
  13. kek severim ama zencefil sevmiyorum :((
    tadı çok acı alıyor yada bana öyle geliyor...
    biliyorum çok faydalı ama .........
    teyzemde zencefili her yemeğe koyuyor...
    çok kızıyorum ona, senin yüzünden birşey yiyemiyoruz diyorum :))

    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şirinem evet zencefilin keskin tadı var aroması çok kuvvetli.Sevmeyene itici gelir faydaları çok ölçüyü ayarlarsak güzel oluyor.Sevgiler canımmm

      Sil
  14. Benim uzun zamandan beri sıkça yaptığım elmalı tarçınlı üzümlü keki hatırladım, en kısa zamanda yapmalıyım yeniden. Zencefil denemedim ama tadının kek içinde neye benzediğini merak ediyorum. Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  15. MÜ'yüm beni de haberdar edersen gelirim az biraz denemelik kat zencefilini derim ama beğeneceğine eminim canımmmm .

    YanıtlaSil